Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρευστοποιεί αμερικανικά ομόλογα η Κίνα για να εξασφαλίσει δολάρια - Στόχος η στήριξη του γουάν

tags :
Ρευστοποιεί αμερικανικά ομόλογα η Κίνα για να εξασφαλίσει δολάρια - Στόχος η στήριξη του γουάν
Οι πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ενδεχομένως είναι κάτι που οι αγορές δεν έχουν πλήρως προεξοφλήσει
Σε πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων προχώρησε η Κίνα προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα μέσω δολαρίων για τη σταθεροποίηση της ισοτιμίας του γουάν, σύμφωνα με διαρροές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Κίνα κατέχει περί τα 1,48 τρισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και 200 δισ. δολάρια που κατέχονται μέσω του Βελγίου, όπου εδρεύουν οι λογαριασμοί των κινεζικών custodians.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος η Κίνα πωλεί αμερικανικά ομόλογα μέσω Βελγίου και Ελβετίας και βασικός στόχος της Λαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας είναι να προχωρήσει σε πωλήσεις δολαρίων για να σταθεροποιήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία.


Embedded image permalink

Σύμφωνα εκτιμήσεις αναλυτών, τα συναλλαγματικά αποθεματικά της χώρας έχουν υποχωρήσει 7,9% το τελευταίο έτος στα 3,65 τρισ. δολάρια τον Ιούλιο. Τα αποθεματικά θα συνεχίσουν να υποχωρούν κατά περίπου 40 δισ. δολ. το μήνα για το υπόλοιπο του έτους λόγω των παρεμβάσεων, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ενδεχομένως είναι κάτι που οι αγορές δεν έχουν πλήρως προεξοφλήσει.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Owen Callan, της Cantor Fitzgerald, ενδεχομένως να αλλάξει το outlook σε αρκετά ομόλογα, αν μάλιστα η αγορά αρχίσει να τιμολογεί την αύξηση των ρευστοποιήσεων κατά τους επόμενους έξι μήνες ή τις αντίστοιχες διακυμάνσεις του γουάν.
"Με την πώληση κρατικών ομολόγων από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία θέλει να υπερασπιστεί το γουάν, οι αποδόσεις των ομολόγων αναμένεται να κινηθούν χαμηλότερα, παρά το γεγονός ότι έχουμε δει μια απότομη πτώση στο χρηματιστήριο", αναφέρει ο David Woo, επικεφαλής έρευνας στο τμήμα συναλλάγματος της Bank of America, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της Κίνας έχουν άμεσο αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές μέσω των επιτοκίων των ΗΠΑ.


Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης