Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Ο Draghi υποστηρίζει την ιδέα ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών λόγω Ελλάδας

tags :
FAZ: Ο Draghi υποστηρίζει την ιδέα ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών λόγω Ελλάδας
Οι συζητήσεις για την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών θεσμών έχουν ενταθεί μετά τις δραματικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Υπέρ της ιδέας της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών τάσσεται ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurten Allgemeine Zeitung.
Η ΕΚΤ έχει καλέσει για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνεται στο άρθρο, στο οποίο γίνεται αναφορά στην ομιλία του μέλους της κεντρικής τράπεζας, Benoit Coeure, προς τους πρεσβευτές της Γαλλίας στο Παρίσι.
Ο Benoit Coeure αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός υπουργείου Οικονομικών για την Ευρωζώνη υπό την επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Το υπουργείο θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για την πρόληψη οικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών και τη διαχείριση κρίσεων στην Ευρωζώνη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να «ελέγχει» τον δικό του προϋπολογισμό και να αντιπροσωπεύει τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης σε διεθνείς οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς θεσμούς.
Όπως αναφέρει η FAZ, επικαλούμενη πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, ο Coeure έχει τη στήριξη του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος έχει εκφράσει προηγουμένως με μεγάλη σαφήνεια αυτό το αίτημα.
Η κίνηση αυτή, επισημαίνεται, έχει σχεδιαστεί να γίνει ώστε να προωθήσει τις συζητήσεις για την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών θεσμών, η οποία έχει ενταθεί μετά τις δραματικές διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.
Οι συζητήσεις έχουν αναθερμανθεί, διότι η νομισματική ένωση για μήνες απασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την ελληνική κρίση, αν και η χώρα αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Από τότε, σημειώνει η FAZ, η ιδέα ότι πρέπει να ανασχεδιαστούν οι μηχανισμοί αποφάσεων της Ευρώπης κερδίζει συνεχώς υποστήριξη.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα απαιτήσει την αλλαγή ευρωπαϊκών συνθηκών, κάτι που είναι πιθανόν να προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης