Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυξέλλες προς ΕΚΤ: Σταματήστε τις συναντήσεις με τραπεζίτες πριν από τις κρίσιμες συνεδριάσεις

tags :
Βρυξέλλες προς ΕΚΤ: Σταματήστε τις συναντήσεις με τραπεζίτες πριν από τις κρίσιμες συνεδριάσεις
Επιστολή της διαμεσολαβήτριας Emily O'Reilly στον Mario Draghi, θα προειδοποιεί για τη διαρροή πληροφόρηση προς επενδυτές
Σε συστάσεις προς την ΕΚΤ προχωρούν οι Βρυξέλλες, εφιστώντας την προσοχή της διοίκησης προκειμένου να αποφευχθεί διαρροή πληροφοριών προς επενδυτές.
Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εποπτικός φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καλέσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σταματήσει τις συναντήσεις με hedge funds και τραπεζίτες πριν από κρίσιμες συνεδριάσεις, με αφορμή και την επερχόμενη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου 2015, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μείωση των επιτοκίων του ευρώ.
Η διαμεσολαβήτρια Emily O'Reilly ανέφερε στο Reuters ότι την επόμενη εβδομάδα θα στείλει επιστολή στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, επισημαίνοντας ότι οι αξιωματούχοι δεν πρέπει να δίνουν οποιοδήποτε πλεονέκτημα σε επενδυτές με συναντήσεις πριν από κρίσιμες αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το 2015 ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Benoit Quere, συναντήθηκε με εκπροσώπους hedge funds και αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες.
«Η ΕΚΤ έχει ήδη δεσμευτεί μέσω των κανονισμών της για τις δημόσιες δηλώσεις, ότι δεν πρέπει να δίνει πλεονέκτημα σε συγκεκριμένες ομάδες έναντι άλλων όταν έχουν συνάντηση με ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου» σημείωσε η O'Reilly.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης