Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bρετανικό ΥΠΟΙΚ: Σε περίπτωση Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει 100.000 θέσεις εργασίας - Πλήγμα και για την υγεία

tags :
Bρετανικό ΥΠΟΙΚ: Σε περίπτωση Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει 100.000 θέσεις εργασίας - Πλήγμα και για την υγεία
Τα όσα είπε ο γεν. γραμματέας του βρετανικού ΥΠΟΙΚ δεν άρεσαν στο στρατόπεδο του Brexit, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για στρατηγική φόβου προκειμένου να κερδίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου
Μέχρι και 100.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση εξόδου του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή αλλιώς ενός Brexit, πέραν των σημαντικών περικοπών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Greg Hands.
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ο Hands είπε ότι η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά είναι «η πιο ολοκληρωμένη δέσμευση για την ελεύθερη αγορά που υπάρχει» και διαβεβαίωσε ότι οι εναλλακτικές είναι απλώς «φαντασίωση».
Τα όσα είπε ο Hands δεν άρεσαν στο στρατόπεδο όσων είναι υπέρ του Brexit, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τη στρατηγική του φόβου προκειμένου να κερδίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του βρετανικού υπ. Οικονομικών τόνισε ότι οι δηλώσεις Obama, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί ουραγός σε περίπτωση Brexit, έχει καταστρέψει τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν το Brexit, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα υποστεί βαθιές συνέπειες αν αφήσει την ενιαία αγορά, περιλαμβανομένων μειωμένων θέσεων εργασίας και αυξημένων τιμών στα καταστήματα, αλλά και λιγότερα χρήματα για τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μάλιστα, υπενθύμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απολέσει 100.000 θέσεις εργασίας, όπως είχε προειδοποιήσει η PricewaterhouseCoopers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης