Διεθνή

Οκτώ στους 10 Ισπανούς θα ψηφίσουν ό,τι και στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου - Tι δείχνει νέα δημοσκόπηση

tags :
Οκτώ στους 10 Ισπανούς θα ψηφίσουν ό,τι και στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου - Tι δείχνει νέα δημοσκόπηση
Το 73,9% των ερωτηθέντων είναι εξαιρετικά επικριτικό, έχοντας την άποψη ότι όποιος και αν είναι στην εξουσία, πάντα αναζητά τα προσωπικά του συμφέροντα
Οκτώ στους δέκα Ισπανούς, ήτοι το 78,4% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας CIS, η οποία έγινε μεταξύ 7 Ιανουαρίου και 19 Μαρτίου, δηλώνουν ικανοποιημένοι με το κόμμα που ψήφισαν στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου 2015 και ότι στις νέες εκλογές της 26ης Ιουνίου θα ψηφίσουν ό,τι και τότε.
Μάλιστα, το 62,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είχε αποφασίσει αρκετό καιρό νωρίτερα τι θα ψηφίσει, πριν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.
Από το 78,4% όσων δηλώνουν ότι θα επαναλάβουν την ψήφο των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου, το 95,2% προτίθεται να ψηφίσει εκ νέου το Λαϊκό Κόμμα (PP – Partido Popular), το 87,6% το κόμμα των Σοσιαλιστών (PSOE), to 90,5% τους Podemos (Μπορούμε) και το 79,1% τους Ciudadanos (Πολίτες).
Το κόμμα με τους πιο πιστούς ψηφοφόρους είναι το Λαϊκό Κόμμα του Mariano Rajoy, όπου μόνον ένα 1,4% των ψηφοφόρων του θα άλλαζε ψήφο, έναντι 6,5% των ψηφοφόρων των Σοσιαλιστών και 5,6% των Podemos.
Από αυτούς που δηλώνουν ότι θα άλλαζαν την ψήφο του, ένα 8% σημειώνει ότι θα απείχε και το 5,3% ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Αξιολόγηση των επικεφαλής των κομμάτων

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ενωμένη Αριστερά, Alberto Garzon, είναι ο πολιτικός ηγέτης που αξιολογείται καλύτερα μετά τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, ακολουθούμενος από τον επικεφαλής των Ciudadanos (Πολίτες), Albert Rivera.
Εν συνεχεία, ακολουθούν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, των Podemos, Pablo Iglesias και ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Mariano Rajoy.



Εμπιστοσύνη στους πολιτικούς

Η δημοσκόπηση της CIS πραγματοποιήθηκε ενώ τα κόμματα διαπραγματεύονταν τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης και παρατάθηκε μετά την αποτυχία του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, να επιτύχει μια συμφωνία, οπότε οι πολίτες μπορούσαν να έχουν άποψη για τη δράση των πολιτικών δυνάμεων.
Έτσι, το 74,9% εκτιμά ότι οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται και πολύ γι' αυτό που σκέφτεται ο λαός, αν και το 67% εκτιμά ότι με την ψήφο του μπορεί να επηρεάσει αυτό που συμβαίνει στην πολιτική.
Το 73,9% είναι εξαιρετικά επικριτικό, έχοντας την άποψη ότι όποιος και αν είναι στην εξουσία, πάντα αναζητά τα προσωπικά του συμφέροντα.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης