Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Schaeuble κέρδισε, το ΔΝΤ υποχώρησε και η Ελλάδα περίπου σώθηκε

Handelsblatt: Ο Schaeuble κέρδισε, το ΔΝΤ υποχώρησε και η Ελλάδα περίπου σώθηκε
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κατάφερε να επιβληθεί, επισημαίνεται στο δημοσίευμα
«Κρατήθηκαν τα προσχήματα, η Ελλάδα σώθηκε» είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το χθεσινό Eurogroup και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Ελλάδα.
Όπως σημειώνεται, «ο Wolfgang Schaeuble κέρδισε, το ΔΝΤ υποχώρησε και η Ελλάδα για άλλη μια φορά σώθηκε.
»Στις τρεις αυτές προτάσεις συμπυκνώνεται το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας το βράδυ – τουλάχιστον επιφανειακά ιδωμένο.
»Έντεκα ώρες πάλευαν οι υπουργοί Οικονομικών για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον με το τεράστιο χρέος της μικρής χώρας.
»Στο τέλος, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κατάφερε να επιβληθεί: ο Schaeuble δεν θεωρεί απαραίτητη την ελάφρυνση του χρέους πριν από το 2018. Και έτσι ακριβώς θα γίνει τώρα. Από το 2018 οι χώρες της Ευρωζώνης θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ελαφρύνει το χρέος της», σημειώνεται.
«Η μέρα της μεγάλης διάσκεψης για το χρέος, στην οποία τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα διαγράψουν ένα μέρος του δανείου, θα έρθει κάποτε», σημειώνει η Handelsblatt, για να προσθέσει ότι «τότε όμως ο Schaeuble δεν θα είναι πλέον υπουργός Οικονομικών και ο Jeroen Dijsselbloem δεν θα είναι πλέον πρόεδρος του Eurogroup. Με αυτό το θέμα θα ταλαιπωρηθεί μια νέα γενιά πολιτικών».

(Πρώτη Ενημέρωση: 13:33, Τετάρτη 25 Μαΐου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης