Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για «συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» κάνει λόγο η Κομισιόν - Περιλαμβάνεται στην απόφαση του Eurogroup

Για «συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» κάνει λόγο η Κομισιόν - Περιλαμβάνεται στην απόφαση του Eurogroup
Αποτελεί προϋπόθεση για να συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του συμφωνηθέντος προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
«Συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» προβλέπει η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» συνιστά προϋπόθεση, όπως σημειώνει η Κομισιόν, προκειμένου να συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του συμφωνηθέντος προγράμματος.
Όσον αφορά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, τονίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια, ενώ για τη τη συμμετοχή του ΔΝΤ, η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Ταμείου θα συστήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία, πριν από το τέλος του έτους.
«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστούν σταδιακά» αναφέρει η Κομισιόν.
Πάνω απ’ όλα, η συμφωνία θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία των συνθηκών αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Eurogroup κάνει λόγο για συμπληρωματικό μνημόνιο.
Ειδικότερα αναφέρει:
«Το Eurogroup έδωσε εντολή στο EWG να επιβεβαιώσει τις επόμενες ημέρες την πλήρη εφαρμογή όλων των προαπαιτουμένων και ειδικότερα τις διορθώσεις στη νομοθεσία για το άνοιγμα της αγοράς πώλησης δανείων, της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αλλά και την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.
Μετά την πλήρη εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων και υπό την αίρεση της έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια το ESM αναμένεται να εγκρίνει το συμπληρωματικό ΜοU και την δεύτερη δόση του προγράμματος». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης