Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης χρέους

tags :
Business Insider: Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης χρέους
Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του Eurogroup η Αθήνα θα λάβει την πρώτη δόση των 10,3 δισ. ευρώ, σε δύο υποδόσεις όμως
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια του χθεσινού (24/4) Eurogroup, σχολιάζει σε σημερινό του άρθρο το γνωστό πρακτορείο Business Insider (BI), επισημαίνοντας πως η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης χρέους, που την ταλανίζει τα τελευταία χρόνια.
Μετά από μία 12ωρη συνεδρίαση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε μία σειρά από πιο χαλαρά μέτρα για να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όταν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ λήξει, το 2018.
Το BI επισημαίνει πως δεν αναφέρθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο υπενθύμισε πως παραμένει ακόμα ανοικτή και η πρόταση του ΔΝΤ για απομείωση.
Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του Eurogroup η Αθήνα θα λάβει την πρώτη δόση των 10,3 δισ. ευρώ, η οποία αποτελεί και την πρώτη «ένεση» εξωτερικής χρηματοδότησης στη χώρα από το 2015, σε δύο υποδόσεις όμως, μία ύψους 7,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2016 και μία ύψους 2,8 δισ. ευρώ μετά το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.
«Πετύχαμε μια σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να εισέλθουμε σε μια νέα φάση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής βοήθειας», δήλωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici.
Από την πλευρά του ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, Paul Thomsen, τόνισε ότι το Ταμείο έκανε μία «σημαντική υποχώρηση» προς τους υπόλοιπους δανειστές, σχετικά με το θέμα του χρέους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης