Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Αυτοκαταστροφική η τακτική της Fed – Μειωμένες οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων

tags :
Deutsche Bank: Αυτοκαταστροφική η τακτική της Fed – Μειωμένες οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων
Το ποσοστό που έδιναν οι εταιρείες και οι τράπεζες για αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα «σκαρφάλωσε» από το 4% στο 30%!
Παρά το γεγονός ότι η αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον ερχόμενο Ιούνιο φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο τις τελευταίες ημέρες, η Deutsche Bank αμφισβητεί ευθέως τις εν λόγω απόψεις, φέροντας μάλιστα ως υπεύθυνη γι’ αυτό την… Fed.
Ειδικότερα, οι προσδοκίες που αναπτύχθηκαν για αύξηση των επιτοκίων την 15η Ιουνίου, ήταν αποτέλεσμα της δημοσίευσης των πρακτικών από την συνεδρίαση της FOMC (Federal Open Market Committee) τον Απρίλιο.
Με βάση τα παραπάνω, γινόταν σαφές από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πως στην επόμενη συνεδρίαση, αυτή του Ιούνη, θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων, προετοιμάζοντας έτσι τις αγορές…
Μάλιστα, το ποσοστό που έδιναν οι εταιρείες και οι τράπεζες για αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα «σκαρφάλωσε» από το 4% στο 30%!
Ως αποτέλεσμα, από εκείνη την ημέρα το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται συνεχώς, εις βάρος των «αντιπάλων» του, δημιουργώντας έτσι μία ανισορροπία, ειδικά με το γουάν, ενώ παράλληλα «πιέζει» ακόμα περισσότερο τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου (risk assets).
Με άλλα λόγια, η στρατηγική της Fed να προετοιμάζει τις αγορές για την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων, επιφέρει όλους εκείνους τους παράγοντες που στο παρελθόν οδήγησαν σε μείωση αυτών!
Καταλήγοντας, η έκθεση της Deutsche τονίζει πως μάλλον η αύξηση των επιτοκίων δεν θα έρθει τον ερχόμενο Ιούνιο, ωστόσο παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει, σίγουρα η Fed θα προβεί στην κίνηση αυτή τους αμέσως επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης