Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα ξεκαθαρίζει την κατάσταση στην Ειδομένη για να ανοίξει εκ νέου η σιδηροδρομική γραμμή

tags :
Reuters: Η Ελλάδα ξεκαθαρίζει την κατάσταση στην Ειδομένη για να ανοίξει εκ νέου η σιδηροδρομική γραμμή
Από τον καταυλισμό έχουν μεταβεί μέχρι τώρα σε κέντρα φιλοξενίας πάνω από 2.000 άτομα

Η Ελλάδα έχει αποστείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μπουλντόζες στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης, προκειμένου να απομακρυνθούν οι 8.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί και να ανοίξει εκ νέου η σιδηροδρομική γραμμή – «οικονομική αρτηρία», υποστηρίζει σε σημερινό (25/5) του άρθρο το Reuters.
Από τον καταυλισμό έχουν μεταβεί μέχρι τώρα σε κέντρα φιλοξενίας πάνω από 2.000 άτομα, υπενθυμίζει το πρακτορείο, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές από τις ελληνικές Αρχές το πότε ακριβώς θα επαναλειτουργήσει η γραμμή, η οποία μέσω της πΓΔΜ συνδέει τις εταιρείες με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το δημοσίευμα επικαλείται μάλιστα και τις δηλώσεις του εκπρόσωπου των τοπικών μεταφορέων, Αναστάσιου Σαχπελίδη, ο οποίος τόνισε πως από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής «χάσαμε τους πελάτες, χρήματα, χρόνο και αξιοπιστία».
Μία από τις εταιρείες που «πληγώθηκαν» καίρια από το κλείσιμο της γραμμής ήταν και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προστάζουν οι δανειστές της Ελλάδας, σχολιάζει το πρακτορείο…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης