Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προτεραιότητα της Βρετανίας να διατηρήσει την πρόσβαση της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και μετά το Brexit

Προτεραιότητα της Βρετανίας να διατηρήσει την πρόσβαση της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και μετά το Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά εμπορικών αποστολών για το 2016, ενώ ήδη ενισχύει με πρόσθετους πόρους τα αντίστοιχα τμήματα εμπορικών διαπραγματεύσεων της Βρετανίας
Πρώτη προτεραιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι να διασφαλίσει την πρόσβασή του στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά στις διαπραγματεύσεις για την έξοδό του από την Ε.Ε. (Brexit), όπως τόνισε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, Sajid Javid.
Ο ίδιος παραδέχθηκε, ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει υποσχέσεις, όμως διαβεβαίωσε τους ηγέτες και εκπροσώπους μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων που συνάντησε, ότι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου η πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα αποτελέσει την κορυφαία προτεραιότητα.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Javid δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσουν οι Συντηρητικοί μετά τη διαδοχή Cameron στην ηγεσία του κόμματος σε περίπου δύο μήνες από σήμερα.
Η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), που εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, άσκησε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Cameron, τονίζοντας ότι «απέχει πολύ μακριά» από το να έχει ένα σχέδιο για το Brexit, για να προσθέσει ότι η επιχειρηματική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου ανησυχεί «πραγματικά και γνήσια» για τις ραγδαίες εξελίξεις.
Μετά και από τις αρνητικές εξελίξεις στο κόμμα των Εργατικών - με τον Jeremy Corbyn να αντιμετωπίζει ανταρσία της κοινοβουλευτικής του ομάδος και να βιώνει την άρνησή της - η CBI ζητάει μια ξεκάθαρη πολιτική ηγεσία υπέρ μιας ανοιχτής οικονομίας που θα βασίζεται στις αγορές, ταυτόχρονα με την τάχιστη δημιουργία ενός σχεδίου για τις βέλτιστες επιδιώξεις της διαπραγμάτευσης Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου.
Αργότερα στην τρέχουσα εβδομάδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, έχει προγραμματίσει να συναντήσει ηγέτες της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας του για να συζητήσουν τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τον Javid, η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά εμπορικών αποστολών για το 2016, ενώ ήδη ενισχύει με πρόσθετους πόρους τα αντίστοιχα τμήματα εμπορικών διαπραγματεύσεων της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης