Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη +3% στο πετρέλαιο λόγω Νορβηγίας και αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 49,27 δολ. το Brent

Κέρδη +3% στο πετρέλαιο λόγω Νορβηγίας και αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 49,27 δολ. το Brent
Επαπειλούμενες απεργίες σε πολλά πηγάδια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία, υπενθύμισαν στους επενδυτές ότι υπάρχει ζωή και πέραν του Brexit
Αγοραστές εμφανίστηκαν στην αγορά πετρελαίου την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις σωρευτικής πτώσης 8% λόγω της απόφασης των Βρετανών για Brexit, με τελικό αποτέλεσμα την άνοδο των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού» κατά 3%.
Ένας από τους βασικούς λόγους που υπενθύμισαν στους επενδυτές πετρελαίου τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς τους - ως ένα «διάλειμμα» από το Brexit - είναι οι επαπειλούμενες απεργίες σε πολλά πηγάδια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ενέργειας της δυτικής Ευρώπης.
Επίσης, οι αγορές ελπίζουν, ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν - για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα - κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η Νιγηρία φαίνεται να έχει επιστρέψει και πάλι σε περισσότερο φυσιολογικά επίπεδα παραγωγής πετρελαίου μετά τις τρομοκρατικές απειλές και επιθέσεις ενόπλων συμμοριών στο δέλτα του Νίγηρα, παράγοντας ημερησίως ξανά 1,9 εκατ. βαρέλια, από 1,6 εκατ. βαρέλια στις αρχές Ιουνίου του 2016.
Σε 3,14% ή 1,50 δολάρια διαμορφώθηκε η άνοδος της τιμής του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe, για να ανέλθει σε 49,27 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, πραγματοποιώντας άνοδο 15,78% από την αρχή του 2016.
Ακόμα μεγαλύτερη άνοδο 3,45% ή 1,60 δολαρίων κατέγραψε το future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει σε 47,93 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας άνοδο 17,11% από την αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης