Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron: Η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε., αλλά δε γυρίζουμε τις πλάτες μας στην Ευρώπη

tags :
Cameron: Η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε., αλλά δε γυρίζουμε τις πλάτες μας στην Ευρώπη
Υπήρξε καθολικός σεβασμός στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστήριξε ο David Cameron
Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δε γυρίζει τις πλάτες του στην Ευρώπη, κατέστησε σαφές ο David Cameron, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Συγκινημένος τόνισε πως είναι πιθανότητα η τελευταία φορά που συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ επισήμανε ότι «υπήρξε καθολικός σεβασμός στην απόφαση της Βρετανίας».
«Πρέπει να μιλήσουμε για το εμπόριο, την ασφάλεια κλπ.. Η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε., αλλά δεν θα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη», υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως υπήρχε μια εποικοδομητική συνάντηση για το πως θα χειριστούμε την ατζέντα της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε..
Σύμφωνα με τον D. Cameron, η Βρετανία θα παραμείνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. μέχρι την αποχώρησή της, ενώ «όλοι θέλουν να δουν το ξεκάθαρο μοντέλο σε σχέση με το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Βρετανίας».
Ο ίδιος τόνισε πως ο επόμενος πρωθυπουργός θα υιοθέτησε τη δική του προσέγγιση, αλλά και ότι το Άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.
«Πρέπει να βρούμε τη στενότερη σχέση που μπορούμε για το μέλλον. Πρέπει να κρατήσουμε ασφαλείς τις χώρες μας», υποστήριξε ο Cameron, καθιστώντας σαφές πως «οι φίλοι μας και οι εταίροι μας είναι στην Ε.Ε.», καλώντας τον διάδοχό του να οικοδομήσει μία στενή σχέση μαζί τους.
«Έχουμε κοινές προκλήσεις και κοινό μέλλον», κατέληξε ο D. Cameron.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης