Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Καμία συζήτηση Ε.Ε.- Βρετανίας, αν δεν υπάρξει ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τους Βρετανούς

Juncker: Καμία συζήτηση Ε.Ε.- Βρετανίας, αν δεν υπάρξει ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τους Βρετανούς
Όπως παραδέχθηκε ο Juncker, το αντίστοιχο βρετανικό αίτημα ενεργοποίησης του επίμαχου άρθρου θα υποβληθεί από την επόμενη βρετανική κυβέρνηση
Δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση στην Ε.Ε. για τη νέα σχέση της με το Ηνωμένο Βασίλειο, αν δεν υπάρξει ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας από τη Βρετανία, την οποία επιθυμούμε το ταχύτερο δυνατόν.
Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου 2016, σχολιάζοντας τις εργασίες της πρώτης ημέρας της διήμερης συνόδου κορυφής της Ε.Ε..
Όπως παραδέχθηκε, το αντίστοιχο βρετανικό αίτημα ενεργοποίησης του επίμαχου άρθρου θα υποβληθεί από την επόμενη βρετανική κυβέρνηση.
Ο Juncker εμφανίστηκε να δείχνει κατανόηση για το γεγονός, ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, χρειάζεται λίγο περισσότερο πολιτικό χρόνο για να ανασυνταχθεί μετά την απόφαση των πολιτών της χώρας του για Brexit.
«Αισθάνθηκα ενθαρρυμένος από τη συνάντησή μας», όπως τόνισε, για να προσθέσει ότι σήμερα ορίστηκαν οι προτεραιότητες και διατρανώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Όπως είπε, υπήρξε μία συμφωνία μεταξύ θεσμών που θα πρέπει να προσυπογράψουν όλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης