Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αναμένεται νέα πτώση της αξίας της στερλίνας – Προβλέπεται μείωση των επιτοκίων της BoE

tags :
Bloomberg: Αναμένεται νέα πτώση της αξίας της στερλίνας – Προβλέπεται μείωση των επιτοκίων της BoE
Η λίρα υποχώρησε 0,3% τον Ιούλιο στο 1,3272 έναντι του δολαρίου, έχοντας υποχωρήσει σχεδόν κατά 9% κατά τους δύο προηγούμενους μήνες.
Η συναλλαγματική αξία της στερλίνας αναμένεται να συνεχίσει την πτώση της την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς χρηματιστές και οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η υπερψήφιση στο δημοψήφισμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μαζί με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία τα οποία δείχνουν τη συνακόλουθη υποχώρηση την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, έχουν ενισχύσει την κερδοσκοπία σε βάρος της στερλίνας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, 44 από τους 46 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι ο διοικητής της BoE, Mark Carney, θα ανακοινώσει τη μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,5%.
Επίσης, η Τράπεζα της Αγγλίας θα δημοσιεύσει εντός της εβδομάδας την τριμηνιαία έκθεση της για τον πληθωρισμό.
Η λίρα υποχώρησε 0,3% τον Ιούλιο στο 1,3272 έναντι του δολαρίου, έχοντας υποχωρήσει σχεδόν κατά 9% κατά τους δύο προηγούμενους μήνες, φθάνοντας στο χαμηλό 31 ετών 1,2798 έναντι του δολαρίου στις 6 Ιουλίου.
Η στερλίνα αποδυναμώθηκε για δεύτερο μήνα και έναντι του ευρώ, χάνοντας 0,9% στις 0,8416 λίρες ανά ευρώ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος συναλλάγματος της Bank of Tokyo-Mitsubishi στο Λονδίνο Lee Hardman, το νόμισμα Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό μέχρι το τέλος του 2016 να πέσει στο 1,24 έναντι του δολαρίου, επίπεδο στο οποίο βρέθηκε για τελευταία φορά το 1985.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης