Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Εξετάζουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής – Μας πιέζει ο λαός

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Εξετάζουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής – Μας πιέζει ο λαός
Ο Cavusoglu υποστήριξε ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ υφίσταται μεγάλη πίεση από την κοινή γνώμη να επαναφέρει την θανατική ποινή.
Η Τουρκία εξετάζει την πιθανότητα της επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Ζeitung ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
"Τέτοιες αποφάσεις δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται εν θερμώ" είπε και πρόσθεσε ότι "ίσως η απόφαση για το θέμα αυτό να ληφθεί μετά από δημοψήφισμα".
Υποστήριξε πάντως ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ υφίσταται μεγάλη πίεση από την κοινή γνώμη να επαναφέρει την θανατική ποινή.
Όπως είπε "παίρνουμε χιλιάδες SMS και tweets, με τα οποία μας λένε “αν δεν επαναφέρεται την θανατική ποινή, δεν θα ξαναψηφίσουμε το κόμμα σας”".
Μάλιστα απέκρουσε την ευρωπαϊκή κριτική, λέγοντας ότι "η ΕΕ δεν έχει το δικαίωμα να μας παραδίδει μαθήματα σε αυτό το θέμα".
"Οι προσπάθειες να δασκαλέψουν την Τουρκία, δεν οδηγούν πουθενά" πρόσθεσε. Είπε ακόμη, ότι "είναι λάθος να καταλογίζεται στον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan λαϊκισμό στο θέμα αυτό, διότι δεν το έχει ανάγκη".
Πλέκοντας το εγκώμιο του Erdogan είπε, ότι "οι πολίτες τον αγαπούν" τονίζοντας ότι "μετά τα τελευταία γεγονότα το ποσοστό αποδοχής του έχει ανέβει στο 70%".
Για τον ιερωμένο Fethullah Gulen ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο οργανωτής του πραξικοπήματος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι "έχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις" και συμπλήρωσε ότι "οι υποστηρικτές του σε συγκεκριμένες χώρες ετοιμάζονται ήδη να τον υποδεχτούν".
Στο ερώτημα αν θα επιτραπεί σε παρατηρητές της ΕΕ να παρίστανται στις δίκες των φερομένων ως πραξικοπηματιών, απέφυγε να απαντήσει ευθέως.
"Η δικαιοσύνη μας θα αποφασίσει επ' αυτού, εντός του πλαισίου της κηρυχθείσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης" είπε.
Το ίδιο απάντησε και στο ερώτημα "αν αυτές οι δίκες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή όχι", σημειώνοντας μόνο, ότι "ένα είναι βέβαιο, Θα γίνουν χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες δίκες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης