Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Περισσότερη ταπεινότητα ζήτησε ο Πάπας από τους κληρικούς της καθολικής εκκλησίας της Πολωνίας

Reuters: Περισσότερη ταπεινότητα ζήτησε ο Πάπας από τους κληρικούς της καθολικής εκκλησίας της Πολωνίας
Τα ΜΜΕ της Πολωνίας κατηγορούν την εκκλησία ότι προσπαθεί να επηρεάσει την κυβέρνηση
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε το Σάββατο (30/7) από τους κληρικούς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Πολωνίας να είναι πιο απλοί στη ζωή τους, να εστιάζουν σε αυτά που έχουν περισσότερο ανάγκη και να μην έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, αναφέρει το Reuters.
Στην τέταρτη μέρα του ταξιδιού του στην Πολωνία για μία διεθνή συγκέντρωση της καθολικής εκκλησίας, ο Πάπας απευθύνθηκε σε 2.000 νέους Πολωνούς επισκόπους και ιερείς.
Μερικοί ανταποκριτές ΜΜΕ κατηγόρησαν τους ηγέτες της πολωνικής εκκλησίας ότι απολαμβάνουν το lifestyle και είναι προστατευμένοι από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πολωνία κατά τη μετάβασή της από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό.
Άσκησαν επίσης κριτική στις προσπάθειες της πολωνικής καθολικής εκκλησίας να επηρεάσει τη συντηρητική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχρότητας απέναντι στους μετανάστες λόγω του φόβου ότι μπορεί να αλλοιώσουν την πολωνική χριστιανική ταυτότητα.
«Η εκκλησία έχει σφυρηλατήσει μία συμμαχία με την κυβέρνηση, επειδή με τη χρήση του νόμου μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο» ανέφερε  λίγο πριν την επίσκεψη του Πάπα ο Jaroslav Makowski ένας από τους πιο γνωστούς θεολόγους στην Πολωνία και συχνός επικριτής της ιεραρχίας
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε επίσης ότι οι ζωές των κληρικών της Πολωνίας πρέπει να διακρίνονται από μετριοπάθεια και ταπεινότητα.
«Το σπίτι που ζουν δεν τους ανήκει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας και πρόσθεσε ότι «ο πλούτος τους είναι να βάζουν τον Κύριο στο κέντρο της ζωής τους και να μην αναζητούν κάτι άλλο».
«Πρέπει να αποφύγουν την ικανοποίηση να είναι στο επίκεντρο και ούτε να βασίζονται στα σαθρά θεμέλια της κοσμικής εξουσίας» συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο μοντέρνος ναός στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου έχει χτιστεί στα προάστια της Κρακοβίας, όπου οι Γερμανοί κατακτητές τον είχαν υποχρεώσει σε καταναγκαστική εργασία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης