Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το 28% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα εγκαταλείψει τις βρετανικές τράπεζες μετά το οριστικό Brexit

Bloomberg: Το 28% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα εγκαταλείψει τις βρετανικές τράπεζες μετά το οριστικό Brexit
Περίπου το ήμισυ των βρετανικών επιχειρήσεων έχουν ήδη επανεξετάσει τη στρατηγική hedging που εφαρμόζουν σε επιτόκια και συνάλλαγμα ως συνέπεια του Brexit
Περισσότερο από το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σχεδιάζει να μειώσει τον όγκο των τραπεζικών εργασιών που θα πραγματοποιεί μέσω τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την οριστική έξοδό του από την Ε.Ε. (Brexit).
Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Greenwich Associates, σύμφωνα με την οποία το 28% των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. ήδη σχεδιάζει να εγκαταλείψει εντελώς τις βρετανικές τράπεζες μετά το Brexit.
Αντίστροφα, περίπου το 8% των βρετανικών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αυξήσουν τον όγκο των τραπεζικών εργασιών που διεξάγουν με χρηματο-πιστωτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.
Κοινή, βεβαίως, είναι η ανησυχία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για το αν οι βρετανικές τράπεζες θα συνεχίσουν να μπορούν να προσφέρουν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους στην Ε.Ε. μετά την επίσημη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτήν.
Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θεωρούν ότι οι βρετανικές τράπεζες πρόκειται να απωλέσουν το δικαίωμα αυτό, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 37% μεταξύ των βρετανικών επιχειρήσεων.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα, ότι περίπου το ήμισυ των βρετανικών επιχειρήσεων έχουν οδηγηθεί σε επανεξέταση της στρατηγικής αντιστάθμισης κινδύνου που ακολουθούν στα επιτόκια και στο συνάλλαγμα, ως συνέπεια της επικράτησης του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης