Τελευταία Νέα
Διεθνή

Delo (Σλοβενία): Ο Renzi είναι ο μεγάλος νικητής του Brexit - Έρχεται ένα «καυτό» φθινόπωρο για την Ε.Ε.

Delo (Σλοβενία): Ο Renzi είναι ο μεγάλος νικητής του Brexit - Έρχεται ένα «καυτό» φθινόπωρο για την Ε.Ε.
Ο Renzi θέλει λιγότερη λιτότητα, η Merkel παραμένει προσκολλημένη με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Hollande ενδιαφέρεται κυρίως για τον τομέα της ασφάλειας
Ως μια προσπάθεια να δοθεί νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο χαρακτηρίζει την τριμερή συνάντηση Merkel-Hollande-Renzi η Delo, εφημερίδα της Σλοβενίας, κάνοντας λόγο για ένα «καυτό φθινόπωρο».
Ειδικότερα, σε σημερινό (23/8) δημοσίευμά της, η Delo επισημαίνει πως μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιταλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, στο παρελθόν δεν είχε τη δυνατότητα να λάβει θέση μαζί με τους μεγάλους παίκτες, αλλά στη νέα ισορροπία δυνάμεων είναι εκεί μαζί τους. Έτσι ο Renzi (πρωθυπουργός Ιταλίας) είναι ο μεγάλος νικητής του Brexit.
Οι συνομιλίες έχουν ως στόχο να προετοιμαστεί το έδαφος για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει η Delo, το θέμα «Ευρώπη μετά Brexit» είναι στην κορυφή της ατζέντας, ενώ η οικονομική ανάπτυξη, η ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, η ασφάλεια και η μετανάστευση αποτελούν άλλα σημαντικά θέματα.
Παρά το γεγονός ότι όλοι βρίσκονται σε μεγάλο κόπο για να εμφανιστούν ενωμένοι, οι μεγάλες διαφορές εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των μεγαλύτερων κρατών μελών.
Ο Renzi θέλει λιγότερη λιτότητα, η Merkel παραμένει προσκολλημένη με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Hollande ενδιαφέρεται κυρίως για τον τομέα της ασφάλειας.
«Η Ευρώπη να προετοιμάζεται για ένα καυτό πολιτικό φθινόπωρο», συμβουλεύει η σλοβένικη εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης