Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο άνθρωπος που βοήθησε την Paulson and Co να βγάλει 15 δισ. δολάρια εγκατέλειψε την εταιρεία

tags :
CNBC: Ο άνθρωπος που βοήθησε την Paulson and Co να βγάλει 15 δισ. δολάρια εγκατέλειψε την εταιρεία
Άγνωστο παραμένει αν ο John Paulson επιχειρήσει να αντικαταστήσει τον Sihan Shu
Ο Sihan Shu, ο άνθρωπος που βοήθησε την Paulson & Co να βγάλει 15 δισ. δολάρια το 2017, εγκατέλειψε την εταιρεία του John Paulson, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Σύμφωνα με πηγές του CNBC, ο Shu έφυγε από την εταιρεία στις αρχές του Ιουνίου και βρίσκεται στα πρώτα στάδια σύστασης της δικής του εταιρείας διαχείρισης hedge fund.
Το αν ο Paulson, γνωστός στην Ελλάδα, καθώς κατέχει ποσοστά στις Πειραιώς και Alpha Bank, επιχειρήσει να αντικαταστάσησει τον Shu δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όπως και άλλες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία που ο Shu δημιουργεί.
Ο Shu είχε προσληφθεί στην Paulson & Co το 2006, ενώ είναι ευρύτερα γνωστός καθώς βοήθησε τον John Paulson, ιδρυτή της εταιρείας, και τον πρώην αναπληρωτή Paolo Pellegrini να δομήσουν το στοίχημα ενάντια στην αμερικανική μεσιτική αγορά, που επέφερε την οικονομική κρίση του 2008.
Το στοίχημα αυτό του Paulson έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη επενδυτική κίνηση που έχει γίνει ποτέ, καθώς απέφερε περισσότερα από 15 δισ. δολάρια το 2007 και ακόμα περισσότερα το 2008.
Ο Paulson διαχειρίζεται αυτή την στιγμή περίπου 13 δισ. δολάρια, που λιγότερα από τα 30 δισ. δολάρια που διαχειριζόταν το 2010.

wwww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης