Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Owen Smith υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να μπλοκάρει το Brexit αν πάρει το χρίσμα των Εργατικών

tags :
O Owen Smith υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να μπλοκάρει το Brexit αν πάρει το χρίσμα των Εργατικών
Eπεσήμανε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο, πως η πρωθυπουργός Theresa May θα ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.
Την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Βρετανών πολιτών κατά του Brexit προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ο υποψήφιος για την ηγεσία των Εργατικών Owen Smith προκειμένου να διαδεχθεί τον Jeremy Corbyn στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο 46χρονος Smith υπόσχεται σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ότι θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την έναρξη των συνομιλιών εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, ψηφίζοντας ενάντια σε κάθε προσπάθεια για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.
"Ειπώθηκαν ψέματα στους Βρετανούς από την εκστρατεία υπέρ του Brexit" δήλωσε ο Smith και πρόσθεσε ότι "δικαιούνται να μάθουν τι είδους συμφωνία εξόδου από την ΕΕ επιδιώκουν οι Tories".
Τόνισε ακόμη, ότι "κανείς δεν ξέρει αληθινά πως θα είναι η έξοδος από την ΕΕ" και συμπλήρωσε ότι "θα μπορούσε να περιλαμβάνει την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και της προστασίας τους περιβάλλοντος, να αντιμετωπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας τον ξένο ανταγωνισμό, να κάνει πιο δύσκολο το εμπόριο με τους γείτονες μας και να βλάψει την οικονομία μας".
Ο Smith παραδέχθηκε ωστόσο, ότι υπάρχουν δύο εμπόδια στο σχέδιο του, πρώτον ότι ο Corbyn παραμένει το φαβορί σύμφωνα με τους bookmakers για την ηγεσία του κόμματος και το δεύτερο, ότι οι Εργατικοί δεν έχουν την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Ακόμη, επεσήμανε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο, πως η πρωθυπουργός Theresa May θα ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί η τελική συμφωνία της εξόδου από την ΕΕ σε ένα άλλο δημοψήφισμα ή να διεξαχθούν εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης