Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Deutsche Bank μπορεί να διασωθεί μόνο από την γερμανική κυβέρνηση

tags :
CNBC: Η Deutsche Bank μπορεί να διασωθεί μόνο από την γερμανική κυβέρνηση
"Στην Deutsche Bank δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ότι κάτι σοβαρό πρέπει να συμβεί" δηλώνει στέλεχος γερμανικής εταιρείας ερευνών. 
Μόνο μια ουσιαστική παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να σταματήσει την κατάρρευση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Deutsche Bank, όπως είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας ερευνών DGAW, Stefan Müller.
Όπως είπε χαρακτηριστικά "στην Deutsche Bank δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ότι κάτι σοβαρό πρέπει να συμβεί" και πρόσθεσε ότι "ο Cryan (σ.σ. CEO της τράπεζας) έδειξε σαφώς, ότι δεν έχει ιδέα πώς να την κρατήσει ζωντανή".
Το CNBC επισημαίνει, ότι στελέχη της τράπεζας μιλώντας επανειλημμένα κατά τις τελευταίες εβδομάδες στο αμερικανικό δίκτυο, επαναλαμβάνουν μονότονα ότι "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας" και ότι η τράπεζα έχει ένα "άνετο μαξιλάρι".
Ο Muller υποστήριξε ακόμη, ότι είναι πεπεισμένος, πως η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος ανάγκασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank να δηλώσει στην εφημερίδα Bild, ότι "δεν υπάρχει ζήτημα κρατικών ενισχύσεων".
Είπε επίσης στο CNBC, ότι φυσικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να το παραδεχθεί αυτό η γερμανική κυβέρνηση, υποστήριξε ωστόσο, ότι "φυσικά υπάρχει σχέδιο διάσωσης (της γερμανικής κυβέρνησης)", τονίζοντας ότι "αυτή είναι η δουλειά τους".
O Müller πρόσθεσε, ότι οποιοδήποτε είδος οικονομικής βοήθειας ή διάσωσης θα δυσκολέψει τη Merkel ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους, καθώς και θα δημιουργούσε κατάσταση "ηθικού κινδύνου" για άλλες τράπεζες, για τις οποίες υπάρχει έλλειψη κινήτρων προφύλαξης από πιθανούς κινδύνους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DGAW είπε ακόμη πως πιστεύει, ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τον διακανονισμό του προστίμου ύψους 14 δισ. ευρώ που επέβαλε στην Deutsche Bank το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά θα εγγυηθεί την επιβίωση μέσω βαθιάς αναδιάρθρωσης της τράπεζας, η οποία θα τον τρόπο αυτό θα αποφύγει την κατάρρευση.
Προέβλεψε ακόμη, ότι τα οικονομικά στοιχεία του γ΄ τρίμηνου του 2016 που θα δημοσιεύσει η τράπεζα, θα είναι ακόμη χειρότερα από τα προηγούμενα και ότι αναμένεται σύντομα η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Deutsche Bank από τους διεθνείς οίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης