Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι αναφορές της αμερικανικής κυβέρνησης στηρίζουν την τρομοκρατία

Ρωσία: Οι αναφορές της αμερικανικής κυβέρνησης στηρίζουν την τρομοκρατία
«Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις αυτές διαφορετικά από μια ντε φάκτο στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην τρομοκρατία»
«Σοκαρισμένη» δηλώνει η ρωσική κυβέρνηση από τις χθεσινές δηλώσεις του εκρποσώπου του State Department, John Kirby.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε επισημάνει πως η Μόσχα έχει συμφέρον να σταματήσει τη βία στη Συρία, καθώς «οι εξτρεμιστές μπορεί να εκμεταλλευθούν το κενό στο εσωτερικό της χώρας και να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον ρωσικών συμφερόντων, ίσως ακόμη και εναντίον ρωσικών πόλεων».
«Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις αυτές διαφορετικά από μια ντε φάκτο υποστήριξη της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την τρομοκρατία.
Αυτές οι ελάχιστα συγκαλυμμένες προσκλήσεις να χρησιμοποιηθεί η τρομοκρατία ως όπλο κατά της Ρωσίας δείχνουν τα πολιτικά βάθη στα οποία έχει φθάσει η προσέγγιση της τρέχουσας κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Συρία», υποστήριξε σήμερα 29/9 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov.
Μάλιστα, σχετικά με τις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στη Συρία, ο Ρώσος αξιωματούχος επισήμανε πως η Μόσχα δεν δέχεται την επταήμερη εκεχειρία που προτείνει η Ουάσιγκτον.
Αντ’ αυτού, προτείνει μία 48ωρη «ανθρωπιστική παύση» στο Χαλέπι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης