Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει το μεγαλύτερο ΑΤΜ στον κόσμο

tags :
Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει το μεγαλύτερο ΑΤΜ στον κόσμο
Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό "η αρχιτεκτονική (της ΕΕ) έχει αρχίσει να ξεφτίζει από καιρό".
Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει το μεγαλύτερο ΑΤΜ στον κόσμο μετά το Brexit, καθώς η Βρετανία θα σταματήσει να πληρώνει την αποτυχία της ΕΕ, που είναι σε κίνδυνο να καταρρεύσει, δήλωσε σήμερα (29/9) ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Liam Fox.
Όπως είπε ο Βρετανός αξιωματούχος και εκ των πρωταγωνιστών της εκστρατείας υπέρ του Brexit, μετά την αποχώρηση από την ΕΕ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της "το Βερολίνο θα χάσει ένα βασικό σύμμαχο στην επιβολή «οικονομικής λιτότητας» και θα μπορούσε να καταλήξει να πληρώνει για τα άλλα έθνη της ΕΕ".
"Αν ήμουν Γερμανός πολιτικός, θα ανησυχούσα, ότι χωρίς τη Βρετανία η Γερμανία μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο ΑΤΜ στην παγκόσμια ιστορία" είπε ο Fox στο περιοδικό Spectator.
Σύμφωνα με τον ίδιο "η αρχιτεκτονική (της ΕΕ) έχει αρχίσει να ξεφτίζει από καιρό" και υποστήριξε, ότι "πρόκειται να θυσιαστεί τουλάχιστον μια γενιά νέων Ευρωπαίων στο βωμό του ενιαίου νομίσματος και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βγεις απ' αυτό το τόσο μεγάλο ευρωπαϊκό οικοδόμημα πριν αρχίσει να καταρρέει".
Όσον αφορά στην Βρετανία, ο Fox είπε, ότι πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία της μετά την έξοδο από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης