Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τις αρνητικές αξιολογήσεις των οίκων

tags :
Erdogan: Η Τουρκία συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τις αρνητικές αξιολογήσεις των οίκων
O Erdogan τα έβαλε και με τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, με αφορμή την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από Baa3 σε Ba1 από τον οίκο Moody's.
Η Τουρκική οικονομία όχι μόνο δεν βρίσκεται σε παρακμή, αλλά αναπτύσσεται τα τελευταία 27 τρίμηνα, είπε σήμερα (29/9) ο Πρόεδρος Erdogan μιλώντας σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Άγκυρα.
Σε ένα ακόμη κρεσέντο κατά πάντως και αφού πρώτα αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης, ο Erdogan τα έβαλε και με τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, με αφορμή την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από Baa3 σε Ba1 από τον οίκο Moody's.
"Η Τουρκία συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται" είπε και συμπλήρωσε ότι "οι οργανισμοί πιστοληπτικής αξιολόγησης κάνουν εκτιμήσεις με βάση τις εντολές κάποιου".
Συνέχισε δε λέγοντας στους παρευρισκόμενους "βάλτε μερικά νομίσματα στις τσέπες τους (οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας) και θα πάρετε την πιστοληπτική αξιολόγηση που θέλετε" και συμπλήρωσε ότι "ξέρουμε από που παίρνουν τις παραγγελίες".
Σύμφωνα με τον Erdogan "κανείς δεν πήρε την απόφαση του Moody's στα σοβαρά, καθώς αυτή καθοδηγείται από πολιτικά κίνητρα και όχι από οικονομικούς δείκτες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης