Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αριστερή δικτατορία στην Βενεζουέλα πραξικοπηματικά μπλοκάρει το δημοψήφισμα και η μυστηριώδης Smartmatic

tags :
Η αριστερή δικτατορία στην Βενεζουέλα πραξικοπηματικά μπλοκάρει το δημοψήφισμα και η μυστηριώδης Smartmatic
Η άλλοτε χώρα πρότυπο για πολλά σοσιαλιστικά καθεστώτα – συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερών τάσεων – η Βενεζουέλα όχι μόνο έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την οικονομία αλλά ποδοπατεί και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας που έχουν μείνει στην χώρα.
Η «ναυαρχίδα του σοσιαλιστικού έθνους στον κόσμο», η Βενεζουέλα έχει υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια μια δραματική οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, καθαρό νερό, ηλεκτρισμό, φάρμακα και προμήθειες στα νοσοκομεία.
Οι κοινωνικές μάζες εξαθλιωμένες έχουν καταφύγει στη μαύρη αγορά και τη βία για να επιβιώσουν.
Η Βενεζουέλα είναι πιθανό να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επανάσταση, καθώς η αριστερή κυβέρνηση – δικτατορία του Maduro έλαβε μέτρα για να εμποδίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το οποίο νομοτελειακά θα οδηγούσε στην αποπομπή του.
Σύμφωνα με το News and World Report των ΗΠΑ, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι ο Maduro έκανε "πραξικόπημα" με στόχο να μπλοκάρει το δημοψήφισμα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αριστερός – σοσιαλιστής πρόεδρος Maduro θα χάσει στο δημοψήφισμα.
Η διεθνή καταδίκη ήταν άμεση.
Συνολικά 12 δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και ακόμη και αριστερών κυβερνήσεων, όπως η Χιλή και η Ουρουγουάη, δήλωσαν ότι η αναστολή του δημοψηφίσματος πλήττει την προοπτική για διάλογο και εξεύρεση ειρηνικής λύσης για το κρίση της Βενεζουέλας.
Η αριστερή κυβέρνηση Maduro υποστήριξε ότι η ανάκληση διακόπηκε λόγω "παρατυπιών στο πρώτο γύρο της συλλογής υπογραφών".
Η κατάσταση στην Βενεζουέλα είναι δραματική.
Οι βασικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κλείσει και αρκετοί  κορυφαίοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έχουν φυλακιστεί.
 Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, που είναι φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση Maduro, ενέκρινε διάταγμα με τις νέες αρμοδιότητες του Maduro και είπε ότι μπορεί να αγνοήσει το Κογκρέσο….
Εν τω μεταξύ, ένας από τους πιο ισχυρούς συμμάχους του, ο Diosdado Cabello, δήλωσε ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα πρέπει να φυλακιστούν για απόπειρα εκλογικής νοθείας.
Επίσης τοπικό δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει σε 8 ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Φυσικά, η ακεραιότητα των «εκλογών» στη Βενεζουέλα έχει εδώ και καιρό αμφισβητηθεί ιδιαίτερα μετά μάλιστα από τις δημοσιεύσεις των WikiLeaks που συνδέουν τον Ούγκο Τσάβες με μια μυστηριώδη εταιρεία που ήρθε από το πουθενά το 2000 και ξαφνικά άρπαξε σημαντικές συμβάσεις για την προμήθεια μηχανημάτων…για ψηφοφορίες.
Η εταιρεία, Smartmatic, περιλαμβάνεται στην εκστρατεία του Ούγκο Τσάβες.
Περιέργως, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας περιλαμβάνονται, επίσης, ο Λόρδος Mark Malloch-Brown, έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας του Soros και ο οποίος ήταν πρώην αντιπρόεδρος του fund του Soros.
Κατά ειρωνικό τρόπο υπεγράφη σύμβαση εκατ. δολαρίων για την προμήθεια αυτών των μηχανημάτων από την Βενεζουέλα και κατά μια σύμπτωση ο Τσάβες κέρδισε με συντριπτική νίκη στις εκλογές του 2004.
Όμως, αυτό που είναι ίσως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι Smartmatic έχει εξασφαλίσει σημαντικές συμβάσεις για την προμήθεια μηχανημάτων ψηφοφορίας σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Αριζόνα, Κολοράντο, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Πενσυλβάνια και  Βιρτζίνια.

Venezuela

Κάποτε ο Joseph Στάλιν είχε αναφέρει

«Εκείνοι που ψηφίζουν δεν αποφασίζουν για τίποτα.
Αυτοί που μετρούν τις ψήφους αποφασίζουν για τα πάντα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης