Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (γάλλος ΥΠΕΞ): Να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η σφαγή στο Χαλέπι

Ayrault (γάλλος ΥΠΕΞ): Να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η σφαγή στο Χαλέπι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Marc Ayrault, επισκέφτηκε την πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας
«Αν θέλουμε οι σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν μια μέρα να επιστρέψουν στη χώρα τους, τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η σφαγή και να επαναληφθεί η διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Marc Ayrault, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Ο ίδιος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σταματήσει η σφαγή που ξανάρχισε στη Συρία, μετά την εκπνοή της εκεχειρίας στο Χαλέπι.
Όπως είπε, «βρισκόμαστε 150 χλμ, ίσως όχι πιο μακριά, από το Χαλέπι.
Και αυτή τη στιγμή, οι βομβαρδισμοί, τα πυρά πυροβολικού συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη και ο πληθυσμός του Χαλεπίου σφαγιάζεται».,
Υπογράμμισε δε, πως, «δεν μπορούμε να φθάσουμε σε μια διαπραγμάτευση υπό βομβαρδισμούς», αλλά και ότι «η επιτακτική ανάγκη παραμένει η διακοπή των βομβαρδισμών και η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η λύση του ολοκληρωτικού πολέμου δεν είναι λύση».
Σημειώνεται ότι μαίνονται οι συγκρούσεις στο Χαλέπι μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, οι οποίες άρχισαν εκ νέου μετά την εκπνοή της τριήμερης "ανθρωπιστικής" εκεχειρίας που κηρύχθηκε από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης