Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο λόγω αισιοδοξίας για μείωση παραγωγής εκτός OPEC - Στα 54,34 δολ. το Brent

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο λόγω αισιοδοξίας για μείωση παραγωγής εκτός OPEC - Στα 54,34 δολ. το Brent
Η (εκτός OPEC) Ρωσία εμφανίζεται διατεθειμένη να μειώσει την ημερήσια παραγωγή της κατά 300 χιλ. βαρέλια, με την 2η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας - Lukoil - να δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει σε συντονισμένη μείωση παραγωγής
Σε νέα άνοδο οδήγησε τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 η αισιοδοξία των επενδυτών για την πιθανότητα επέκτασης της συμφωνίας του διεθνούς καρτέλ OPEC σε χώρες που δεν είναι μέλη του, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης υπουργών χωρών εντός και εκτός OPEC το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη.
Η (εκτός OPEC) Ρωσία εμφανίζεται διατεθειμένη να μειώσει την ημερήσια παραγωγή της κατά 300 χιλ. βαρέλια, με την δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας - Lukoil - να δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει σε συντονισμένη μείωση παραγωγής.
Οι τιμές του πετρελαίου σήμερα διακυμάνθηκαν σε περιορισμένο εύρος, με την περαιτέρω άνοδό τους να συναντά αντίσταση μεταξύ άλλων από τη νέα ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ - κύριο νόμισμα στο οποίο διαπραγματεύεται διεθνώς ο «μαύρος χρυσός» - η οποία καθιστά ακόμα ακριβότερο το πετρέλαιο σε όρους (άλλου) ξένου νομίσματος.
Σύμφωνα με την Baker Hughes, εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ, ο αριθμός των εν λειτουργία υπεράκτιων πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα - για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα - κατά 21, για να ανέλθει σε 498 πλατφόρμες (από 524 την ίδια στιγμή πέρυσι).
Άνοδο 0,84% ή 45 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Φεβρουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ανέλθει στα 54,34 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι - έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 53,77 και 54,46 δολαρίων - με τον αριθμό των εκκρεμών (ανοιχτών, open interest) συμβολαίων αυτών να διαμορφώνεται σε 447.995.
Η τιμή του future Μαΐου 2017 επί του Brent διαμορφώθηκε σε 56,00 δολάρια ανά βαρέλι.
Μεγαλύτερη άνοδο 1,26% ή 64 σεντς κατέγραψε η τιμή του future Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να ενισχυθεί στα 51,48 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 50,86 και 51,66 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σε 378.530 διαμορφώθηκε ο αριθμός των συγκεκριμένων εκκρεμών συμβολαίων, των οποίων η τιμή τις τελευταίες 52 εβδομάδες έχει διακυμανθεί μεταξύ 34,55 και 53,72 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης