Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προς διψήφιο πληθωρισμό η Τουρκία, λόγω εξασθένισης της τουρκικής λίρας

Reuters: Προς διψήφιο πληθωρισμό η Τουρκία, λόγω εξασθένισης της τουρκικής λίρας
Η τουρκική λίρα έχει χάσει το 10% της αξίας της από την αρχή του 2017
Ακόμα και διψήφιο πληθωρισμό, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, θα μπορούσε να καταγράψει η Τουρκία το α’ τρίμηνο του 2017, λόγω της εξασθένισης της στερλίνας.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσαν δύο ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, οι οποίοι επισήμαναν, επίσης, ότι αυτή η εξέλιξη θα ασκούσε ισχυρές πιέσεις στην κεντρική τράπεζα της χώρας να αυξήσει τα επιτόκια.
Η τουρκική λίρα έχει χάσει το 10% της αξίας της από την αρχή του 2017, δεχόμενη πιέσεις από τις ανησυχίες για τις πολιτικές και οικονομικές προοπτικές της χώρας - αλλά και τις αμφιβολίες για το κατά πόσο οι αρχές θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν τη βουτιά της λίρας.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, που έχει εναντιωθεί στα υψηλά επιτόκια, θα συναντηθεί με αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, για να συζητήσουν τις εξελίξεις, όπως την πορεία της λίρας.
Η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να ενισχύθηκε κατά 2,5% το 2016.
Πάντως, μια πηγή ανέφερε πως η πίεση στη λίρα αναμένεται να υποχωρήσει μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ένα δημοψήφισμα που αποτελεί πηγή έντονης ανησυχίας και αβεβαιότητας για τους επενδυτές, και ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σε 8%, παραμένοντας πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας (6,5%).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης