Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόβαση Αμερικανών στρατιωτών στη Νορβηγία, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Απόβαση Αμερικανών στρατιωτών στη Νορβηγία, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Το περασμένο έτος χαρακτηρίστηκε από την απόβαση τουλάχιστον 4.000 επιπλέον στρατιωτών του ΝΑΤΟ στα σύνορα Πολωνίας – Ρωσίας
Για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν σήμερα 16 Ιανουαρίου 2017 στρατιώτες στην Σκανδιναβία, σε μία προσπάθεια να «τρίξουν τα δόντια» στην Μόσχα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, σήμερα έφτασαν στη Νορβηγία 300 Αμερικανοί στρατιώτες οι οποίοι και θα παραμείνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος για έξι μήνες.
Να σημειωθεί πως με αυτόν τον τρόπο η Νορβηγία «έσπασε» μία παράδοση δεκαετιών να μη φιλοξένει, έστω και βραχυπρόθεσμα, καθόλου ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της.
Το περασμένο έτος χαρακτηρίστηκε από την απόβαση τουλάχιστον 4.000 επιπλέον στρατιωτών του ΝΑΤΟ στα σύνορα Πολωνίας – Ρωσίας, κάτι που έχει ήδη μετατρέψει το κλίμα της Βαλτικής σε ψυχροπολεμικό.
Προς το παρόν η νορβηγική κυβέρνηση απορρίπτει το ότι η απόβαση αφορά τον «κίνδυνο» της Ρωσίας, ωστόσο η πρεσβεία της Μόσχα στη χώρα τονίζει πως η κίνηση θα χειροτερεύσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης