Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι απαιτήσεις της Lagarde για να μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης

tags :
Reuters: Οι απαιτήσεις της Lagarde για να μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης
«Έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη εξαιτίας της προόδου, που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές στην κατεύθυνση, που έχουν ορίσει οι θεσμοί, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τις οποίες έχουμε θέσει και να εμπλακούμε στο πρόγραμμα»
Στο τέλος του προγράμματος διάσωσης και από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η ελληνική οικονομία, τοποθέτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Lagarde δεν εστιάζει σε ένα κούρεμα του χρέους επί του παρόντος, αν και γενικότερα οι αναδιαρθρώσεις, όπως είπε, είναι αναγκαίες σε διάφορα δάνεια.
«Έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη εξαιτίας της προόδου, που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές στην κατεύθυνση, που έχουν ορίσει οι θεσμοί, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τις οποίες έχουμε θέσει και να εμπλακούμε στο πρόγραμμα» είπε η Lagarde στο γερμανικό κρατικό κανάλι ARD, μετά τις συνομιλίες με την καγκελάριο Merkel στο Βερολίνο.
Το Reuters κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους όρους, που θέτει η Lagarde για να εισέλθει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό, προκειμένου να εισέλθουμε στο πρόγραμμα, τόνισε η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ.
Όσον αφορά στο χρέος η Lagarde τόνισε πως «θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί κατάλληλα και ο όγκος της αναδιάρθρωσης θα εξαρτηθεί σαφώς από τις μεταρρυθμίσεις, την πρόοδο και το πόσο ισχυρή είναι η ελληνική οικονομία στο τέλος του προγράμματος ».
«Αυτό που θα χρειαστεί δεν είναι ένα κούρεμα, εάν οι μεταρρυθμίσεις γίνονται, αλλά μια σημαντική επέκταση της ωρίμανσης των δανείων και ένα επιτόκιο ως ανώτατο όριο», συνέχισε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης