Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δημιουργεί το δικό της σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών

tags :
Η Ρωσία δημιουργεί το δικό της σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών
Στη Ρωσία δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός δικού της συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών
Τη δημιουργία του δικού της συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά τις απειλές που είχε δεχθεί στο παρελθόν, περί αποσύνδεσής της από το διεθνές σύστημα SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication).
Τη δημιουργία του ρωσικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών   ανακοίνωσε σήμερα 22/3/2017 κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, η επικεφαλής της  Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina , όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
Στη Ρωσία δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός δικού της συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών, σε περίπτωση που την αποσυνδέσουν από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών SWIFT ή της επιβάλλουν άλλους περιορισμούς, δήλωσε χαρακτηριστικά η Nabiullina.
Είπε επίσης πως εξωγενείς αρνητικοί παράγοντες έδειξαν πως το ρωσικό τραπεζικό σύστημα ήταν τρωτό, και πως μετά από αυτό οι διαδικασίες που αφορούν διατραπεζικές συναλλαγές πληρωμών με το εξωτερικό μεταφέρθηκαν στη Ρωσία.
Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και τα μηχανήματα πληρωμών καρτών, μπορούν να δεχθούν τις ρωσικές κάρτες «Μιρ», προσθέτοντας ότι «το 2017 είναι ως έτος σημαντικό από την άποψη του ότι χρησιμοποιήθηκαν ευρέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης