Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kern (Αυστριακός καγκελάριος): Μόνο μία κοινωνική Ευρώπη μπορεί να είναι μία αλληλέγγυα Ευρώπη

Kern (Αυστριακός καγκελάριος): Μόνο μία κοινωνική Ευρώπη μπορεί να είναι μία αλληλέγγυα Ευρώπη
«Ξεχάσαμε όμως ότι η Ευρώπη δεν αποτελείται από ισολογισμούς, αλλά από ανθρώπους. Αυτό πρέπει να το αναπληρώσουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν κοινωνικό πυλώνα στην Ευρώπη, με τον οποίο θα προχωρήσουμε όλοι μαζί προς τα επάνω»
Υπέρ της δημιουργίας ενός κοινωνικού πυλώνα στην Ευρώπη τάχθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Christian Kern, εν όψει της επετειακής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρώμη στις 25 Μαρτίου 2017 με αφορμή τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης με την οποία ιδρύθηκε η ΕΟΚ.
Σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Αυστριακός καγκελάριος τονίζει πως μόνον μία κοινωνική Ευρώπη μπορεί να είναι μία αλληλέγγυα Ευρώπη, επισημαίνοντας πως αυτή η υποστήριξη σε μία κοινωνική Ευρώπη θα προστεθεί στη Διακήρυξη της Ρώμης, στην οποία θα υπογραμμίζονται με σαφήνεια οι επιτυχίες της Ε.Ε. στην οικονομία και στον πολιτισμό, όπως επίσης οι κοινές αξίες.
Επιπλέον, στη διακήρυξη θα καταγράφεται η ανάγκη ύπαρξης μίας διαδικασίας περαιτέρω εξέλιξης, που θα καθιστά δυνατή μία ταχύτερη προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών.
Ο Kern παραπέμπει και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου, όπως αναφέρει, θα συζητηθούν οι κοινωνικοί πυλώνες της Ε.Ε. - μία προσέγγιση που φέρει τη σοσιαλδημοκρατική σφραγίδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη, με την οποία συνδέονται τα φαινόμενα της ευημερίας και τα θεμέλια των αξιών, ωστόσο προκύπτει το ερώτημα για ποια ισχυρή Ευρώπη γίνεται λόγος, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν πολλές συζητήσεις για απορρύθμιση, ανταγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητα της εσωτερικής αγοράς.
«Ξεχάσαμε όμως ότι η Ευρώπη δεν αποτελείται από ισολογισμούς, αλλά από ανθρώπους. Αυτό πρέπει να το αναπληρώσουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν κοινωνικό πυλώνα στην Ευρώπη, με τον οποίο θα προχωρήσουμε όλοι μαζί προς τα επάνω, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας. Αυτό δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Αλλά τα βήματα πρέπει να γίνουν τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά στις τοποθετήσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης