Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή με την ταυτότητα του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

tags :
Ανατροπή με την ταυτότητα του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν λανθασμένα, πως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ο Abu Izzadeen ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής
Ανατροπή με το όνομα και την ταυτότητα  του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν λανθασμένα, πως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ο Abu Izzadeen ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής.
Ωστόσο στη συνέχεια αποδείχθηκε, πως ο εν λόγω  εροκήρυκας βρίσκεται στις βρετανικές φυλακές από το 2016, εκτίοντας ποινή φυλάκισης δύο ετών για εξύμνηση της τρομοκρατίας.
To βρετανικό κανάλι Channel 4 ισχυρίστηκε, πως ο  Izzadeen βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση  στο Λονδίνο αλλά αργότερα παραδέχθηκε, πως υπήρχαν «αμφιβολίες» για το αν αυτός ήταν ο δράστης.
Ο έμπειρος δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Simon Israel υποστήριξε στη συνέχεια, πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ταυτότητα του δράστη.
Η τελική επιβεβαίωση για τη μη ανάμειξη του Izzadeen στη σημερινή επίθεση (22/3/2017)  ήλθε από ανώτατες πηγές των βρετανικών αρχών ασφαλείας και του δικηγόρου του, που επιβεβαίωσε, πως βρίσκεται στη φυλακή. 
Λίγο αργότερα και ο αδελφός του Izzadeen πιστοποίησε πως βρίσκεται στη φυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης