Διεθνή

Την παραίτηση Dijsselbloem ζητά η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, Gabi Zimmer

Την παραίτηση Dijsselbloem ζητά η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, Gabi Zimmer
«Αντί να προβληματίζεται σχετικά με τους λόγους της ιστορικής ήττας τους στις εκλογές, ο Dijsselbloem επέλεξε να συνεχίσει στο ίδιο αποτυχημένο μονοπάτι της αλαζονείας και περιφρόνησης»
Την παραίτηση του Jeroen Dijsselbloem από το αξίωμα του προέδρου του Eurogroup ζητά η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς και του γερμανικού κόμματος Die Linke, Gabi Zimmer, με αφορμή τα πρόσφατα σχόλια του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών ότι οι χώρες του Νότου σπαταλούσαν τα χρήματά τους «σε αλκοόλ και γυναίκες».
«Καλώ τον Dijsselbloem να παραιτηθεί αμέσως από επικεφαλής του Eurogroup μετά τα επαίσχυντα σχόλιά του σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ο Dijsselbloem δεν έχει την πολιτική ούτε την ηθική υπόσταση να είναι επικεφαλής του Eurogroup μετά τα ταπεινωτικά σεξιστικά και ξενοφοβικά σχόλιά του κατά των χωρών της νότιας Ευρώπης.
Αν αρνηθεί να παραιτηθεί (σσ: όπως και έγινε…) η ευθύνη πέφτει στους Σοσιαλδημοκράτες να τον αντικαταστήσουν από επικεφαλής του Eurogroup», αναφέρει χαρακτηριστικά η αριστερή ευρωβουλευτής, σχολιάζοντας:
«Αντί να προβληματίζεται σχετικά με τους λόγους της ιστορικής ήττας τους στις πρόσφατες εκλογές, ο Dijsselbloem επέλεξε να συνεχίσει στο ίδιο αποτυχημένο μονοπάτι της αλαζονείας και περιφρόνησης προς τα νότια κράτη μέλη της Ε.Ε.
Μια στερεότυπη εικόνα του τεμπέληδων νότιο-ευρωπαίων που έχουν ανάγκη να σωθούν από τις πλούσιες χώρες του Βορρά δεν είναι μόνο λανθασμένη αλλά αποτελεί προσβολή για τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που πλήττονται από τις συνέπειες της λιτότητας για την οποία είναι υπεύθυνος»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης