Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα IWG: Απροετοίμαστες οι περισσότερες χώρες να αντιμετωπίσουν την επόμενη πανδημία

tags :
Έρευνα IWG: Απροετοίμαστες οι περισσότερες χώρες να αντιμετωπίσουν την επόμενη πανδημία
Μία πανδημία, εκτός από κόστος πολλών τρισεκατομμύρια δολαρίων, θα επιφέρει και εκατομμύρια θανάτους πολιτών...
Με αφορμή τις πρόσφατες εξάρσεις του ιού Έμπολα στην Αφρική, έρευνα της Διεθνούς Ομάδα Εργασίας για τη Χρηματοδότηση της Ετοιμότητας (International Working Group on Financing Preparedness, IWG) διαπιστώνει πως οι περισσότερες εκ των χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι «απόλυτα απροετοίμαστες» να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη πανδημία.
Σημειώνεται ότι το IWG ιδρύθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Ως αποτέλεσμα, αναφέρει το ινστιτούτο, μία πανδημία, εκτός από κόστος πολλών τρισεκατομμύρια δολαρίων, θα επιφέρει και εκατομμύρια θανάτους πολιτών...
«Η επόμενη πανδημία μπορεί να σημαίνει θάνατο και με πιο αργό ρυθμό, θα εξαπλώνεται κρυφά μέσω πληθυσμών, χωρίς να μπορεί να αναγνωριστεί, όπως ο ιός HIV στη δεκαετία του 1980.
Ή μπορεί να χτυπήσει τους ανθρώπους κάτω με έντονη βία και με ταχύτητα αστραπής, βυθίζοντας απότομα τις εθνικές οικονομίες σε χάος, όπως έκανε η Έμπολα στη Δυτική Αφρική τη διετία 2014 - 2015.
Όποια και αν είναι η μορφή της επίθεσης, η επόμενη -μεγάλης κλίμακας- θανατηφόρα πανδημία είναι το πολύ μόνο δεκαετίες μακριά», σημειώνει μεταξύ άλλων η έκθεση...
Μια σοβαρή πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκατομμύρια θανάτους και να κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια, ακόμη και μικρότερα κρούσματα θα μπορούσαν να κοστίσουν χιλιάδες ζωές και να προκαλέσουν τεράστιες οικονομικές ζημίες.
Οι πανδημίες μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε και όλοι βρίσκονται σε κίνδυνο - ειδικά οι φτωχοί και οι ευάλωτοι», τονίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης