Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εκτός περίθαλψης 32 εκατομμύρια Αμερικάνοι έως το 2026 εάν αποσυρθεί το Obamacare

tags :
ΗΠΑ: Εκτός περίθαλψης 32 εκατομμύρια Αμερικάνοι έως το 2026 εάν αποσυρθεί το Obamacare
Κατά 17 εκατομμύρια θα αυξηθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων Αμερικάνων μόνο για το 2018
Την εκτίμηση πως περίπου 32 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την περίθαλψή τους έως το 2026 εάν, σύμφωνα με σχέδιο των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, αποσυρθεί ο ασφαλιστικός νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης (γνωστός ως «Obamacare») ανακοίνωσε χθες το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
Η υπηρεσία, που υπολογίζει τις οικονομικές επιπτώσεις νομοσχεδίων στον προϋπολογισμό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων Αμερικανών θα αυξηθεί κατά 17 εκατομμύρια αποκλειστικά και μόνο για το 2018, εάν ο νόμος της κυβέρνησης Obama (Νόμος Προσιτής Περίθαλψης) ακυρωθεί χωρίς να ψηφιστεί νέο πρόγραμμα υγείας.
Σημειώνεται ότι σε γεύμα που είχε με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump τους διεμήνυσε ότι πρώτα θα περάσουν το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και μετά θα πάνε διακοπές.
Ο Trump υποστήριξε ότι οι ρεπουμπλικάνοι υπόσχονταν επί επτά χρόνια στους ψηφοφόρους τους ότι θα ακύρωναν και θα αντικαθιστούσαν τον εμβληματικό νόμο του πρώην προέδρου Barack Obama για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης και πρόσθεσε ότι είναι καιρός να αναλάβουν δράση.
Σε πρόσφατη ψηφοφορία Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εμπόδισαν την ανάκληση του Obamacare ενώ νέα ψηφοφορία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης