Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ απελαύνει 15 διπλωμάτες του Ιράν κατηγορώντας τους για σχέσεις με τρομοκράτες

tags :
Η κυβέρνηση του Κουβέιτ απελαύνει 15 διπλωμάτες του Ιράν κατηγορώντας τους για σχέσεις με τρομοκράτες
Διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, διότι το Κουβέιτ συνηθίζει να αποφεύγει τις ανοικτές συγκρούσεις
Οι αρχές του Κουβέιτ έδωσαν εντολή να απελαθούν ο πρέσβης του Ιράν και άλλοι 14 ιρανοί διπλωμάτες, όπως μεταδίδουν σήμερα 20 Ιουλίου 2017, τα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών, με τους ισχυρισμούς ότι είχαν σχέσεις με έναν πυρήνα κατασκόπων και τρομοκρατών στο εμιράτο.
Το Κουβέιτ επίσης διακόπτει τις πολιτιστικές, στρατιωτικές και εμπορικές αποστολές από και προς το Ιράν, έπειτα από μια δικαστική υπόθεση που επέτεινε την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, διότι το Κουβέιτ συνηθίζει να αποφεύγει τις ανοικτές συγκρούσεις.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε ότι οι αρχές του Κουβέιτ θα επιτρέψουν σε μόλις 19 πρόσωπα από το σύνολο του προσωπικού της πρεσβείας του Ιράν να παραμείνουν στη χώρα.
Υποκύπτοντας «στην πίεση των σαουδαραβικών παρεμβατικών πολιτικών» και επικαλούμενο «τις ανυπόστατες κατηγορίες περί επέμβασης στα εσωτερικά του», το Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι «ο ιρανός πρεσβευτής, οφείλει να εγκαταλείψει» την επικράτειά του, διευκρίνισε το ISNA.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα η προθεσμία που δόθηκε από τις αρχές του Κουβέιτ στους ιρανούς διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν τη χώρα: ορισμένες πηγές έκαναν λόγο για 45 ημέρες, άλλες έκαναν λόγο για 48 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης