Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Συνέχεια στη δικαστική μάχη κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

FAZ: Συνέχεια στη δικαστική μάχη κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ
«Η εισαγγελέας δεν αρκείται σε αυτά και απαιτεί μια τρίτη κατ' έφεση δίκη»
Στη συνέχιση της δικαστική περιπέτειας του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με αφορμή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα που απάλλασσε τον Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε σχέση με τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, που άνοιξε σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες τον δρόμο για την υπαγωγή της Ελλάδας σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η FAZ στέκεται σε δύο ακόμη δίκες εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την ίδια υπόθεση, κατά τις οποίες είχε αθωωθεί.
Ωστόσο, σχολιάζει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, «η εισαγγελέας δεν αρκείται σε αυτά και απαιτεί μια τρίτη κατ' έφεση δίκη».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη νέα δίκη για τις κατηγορίες περί παράβασης καθήκοντος που βαραίνουν τον Ανδρέα Γεωργίου.
Όπως σημειώνεται την υπόθεση οδήγησε στη δικαιοσύνη με ενέργειές της η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως σημειώνει η FAZ, «η Γεωργαντά, η οποία θεωρείτο κοντά στα συνδικάτα και αριστερή, εργάστηκε αργότερα ως σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου».
Όπως σχολιάζει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης από τότε που ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, «ο Καμμένος αναζητεί διαρκώς νέες δυνατότητες για να προβάλλει αποτελεσματικά το κόμμα του στο κοινό.
Η επόμενη απόφαση για τον Γεωργίου αναμένεται στις 31 Ιουλίου. Επιπλέον έχει ήδη καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση.
Συνολικά έχει ζήσει έξι δίκες, λέει διαμαρτυρόμενος ο Γεωργίου, και σχολιάζει ότι έτσι κάθε επικεφαλής στατιστικής αρχής θα σκέφτεται τι αριθμητικά στοιχεία θέλει να δημοσιοποιήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης