Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ: Μόσχα και Ουάσινγκτον δεν βρίσκονται σε νέο Ψυχρό Πόλεμο

tags :
Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ:  Μόσχα και Ουάσινγκτον δεν βρίσκονται σε νέο Ψυχρό Πόλεμο
"H Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να ανανεώσουν τις συμφωνίες τους για την πρόληψη συμβάντων στη θάλασσα και στον αέρα"
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται σε νέο Ψυχρό Πόλεμο, παρά τις κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov.
Ο ίδιος καταδίκασε τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αλλά τόνισε ότι η σημερινή ένταση "δεν ισοδυναμεί με αντιπαράθεση που μπορεί να διαρρεύσει σε ανοιχτή σύγκρουση".
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να ανανεώσουν τις συμφωνίες τους για την πρόληψη συμβάντων στη θάλασσα και στον αέρα.
Ακόμη είπε ότι δεκαετίες εμπειρίας έχουν διδάξει τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον με προσοχή.
"Δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση νέου Ψυχρού Πολέμου γιατί δεν υπάρχουν λόγοι για έναν Ψυχρό Πόλεμο στην παλαιά έννοια του όρου, που σημαίνει μια αντιπαράθεση μεταξύ συστημάτων και ιδεολογιών, ιδεολογική αντιπαλότητα", δήλωσε ο Sergei Ryabkov.
Στη συνέχεια επαναβεβαίωσε την άρνηση παρεμβάσεων της Μόσχας στις εκλογές στις ΗΠΑ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ως "συλλογική τρέλα".
Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο ανταποκρίθηκε στις κυρώσεις που ενέκρινε το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών παραγγέλνοντας αιχμηρές περικοπές διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης