Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυξάνονται οι μετανάστες από τις ΗΠΑ στον Καναδά - "Πονοκέφαλος" για την κυβέρνηση Trudeau

tags :
Reuters: Αυξάνονται οι μετανάστες από τις ΗΠΑ στον Καναδά -
Σχεδόν οι μισοί από τους Καναδούς θέλουν να εκτοπίσουν ανθρώπους που διέρχονται παράνομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μια ενδεχόμενη μεγάλη αύξηση των αιτούντων άσυλο που διασχίζουν τα σύνορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τον Καναδά φοβάται η κυβέρνηση της χώρας.
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Reuters, θα μπορούσε να ασκήσει πολιτικές πιέσεις στον πρωθυπουργό Justin Trudeau πριν από τις εκλογές του 2019.
Ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στον Καναδά τριπλασιάστηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, φτάνοντας τους σχεδόν 7.000.
Οι περισσότεροι είναι από την Αϊτή, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν απειλητική απέλαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες αφού λήγει προσωρινά το καθεστώς προστασίας τους τον Ιανουάριο του 2018.
Κύκλοι της καναδικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι οι πολίτες από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα και την Ονδούρα, οι οποίοι επίσης θα απωλέσουν ανάλογο δικαίωμα στις αρχές του 2018, μπορούν επίσης να κατευθυνθούν προς το βορρά.
Οι περισσότεροι από τους νεοαφιχθέντες πηγαίνουν στην κυρίως γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ, προκαλώντας διαμαρτυρίες από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και αντι-μεταναστευτικές ομάδες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τον Μάρτιο, σχεδόν οι μισοί από τους Καναδούς θέλουν να εκτοπίσουν ανθρώπους που διέρχονται παράνομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Οτάβα έχει σκληρύνει τον τόνο της τις τελευταίες μέρες, προειδοποιώντας τους ανθρώπους να μην διασχίσουν τα σύνορα, καθώς θα μπορούσαν να απελαθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης