Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 57,8 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 57,8 μονάδες ο σύνθετος PMI
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος εξτοξεύθηκε στις 60,6 μονάδες
Αξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (22/9) στοιχεία της Markit, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερη δυνατό τρόπο το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 57,8 μονάδες, έναντι 55,8 μονάδων τον Αύγουστο, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή των τελευταίων 77 μηνών, ενισχύοντας περαιτέρω την ανοδική τάση που καταγράφεται κατά τους τελευταίους μήνες.
Τα εργοστάσια τς Γερμανίας πραγματοποίησαν έναν ακόμα ισχυρό μήνα παραγωγής, με τον σχετικό δείκτη να εκτοξεύεται στις 60,6 μονάδες, η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2011.
Παράλληλα, η άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών, αν και ηπιότερη, διατήρησε τη δυναμική της, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλά έξι μηνών, και τις 55,6 μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο των δύο κλάδων διαδραμάτισε η ισχυρότερη άνοδος στη ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, με τις νέες παραγγελίες των εταιρειών να αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι μηνών.
Επιπλέον, η αγορά εργασίας της Γερμανίας εξακολουθεί να επωφελείται από την άνοδο της δραστηριότητας, με τη στελέχωση των δύο κλάδων να ενισχύεται για ακόμα έναν μήνα, ακολουθώντας την τάση του τρέχοντος έτους, ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2011.
Σε ότι αφορά το χρονικό διάστημα των επόμενων 12 μηνών, οι επιχειρήσεις εξέφρασαν την ισχυρή αισιοδοξία τους απέναντι στις προοπτικές ανάπτυξης, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλά τεσσάρων μηνών, ενώ παράλληλα αποτέλεσε και τη δεύτερη υψηλότερη τιμή από τον Ιούλιο του 2012.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης