Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις υπόπτων για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

Ισπανία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις υπόπτων για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη
Οι αρχές συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη (20/9) έναν 24χρονο νεαρό σε παραθαλάσια πόλη της Καταλονίας
Στη σύλληψη ενός 24χρονου άντρα προχώρησαν την Τετάρτη (20/9) οι ισπανικές αρχές, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι βοήθησε το κύκλωμα τρομοκρατών που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη τον περασμένο Αύγουστο.
Εδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα (22/9) το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο 24χρονος, ο οποίος είναι μαροκινής καταγωγής με ισπανική υπηκοότητα, διατηρούσε στενές σχέσεις με τους δράστες των επιθέσεων στην καταλανική πρωτεύουσα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 16 ατόμων.
«Ο άντρας που συνελήφθη θεωρείται ύποπτος για παροχή υλικού στους τρομοκράτες ώστε να κατασκευάσουν τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, τονίζοντας εν συνεχεία ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε παραθαλάσια πόλη της Καταλονίας, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χλμ νότια της Βαρκελώνης.
Παρά το γεγονός ότι η έρευνες παραμένουν εν εξελείξει, δεν αποτελούν το μόνο ζήτημα ασφαλείας για την αστυνομία στην Καταλονία, καθώς τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν χώρα και εκτεταμμένες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου, το οποίο έχει προκαλέσει σημανικές εντάσεις μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης