Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το δικό της "Δρόμο του Μεταξιού" αναζητά η Citigroup - Ενισχύεται η παρουσία της στην Κίνα

tags :
Το δικό της
Τον Φεβρουάριο, η Citigroup έγινε η πρώτη τράπεζα με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία εξασφάλισε την άδεια να ενεργήσει ως πρακτορείο διακανονισμού ομολόγων
Στα έσοδα από τις κινεζικές δραστηριότητες ποντάρει η Citigroup, αναμένοντας να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η πρωτοβουλία Belt & Road του Πεκίνου.
Η αμερικανική τράπεζα είναι μία από τις λίγες παγκόσμιες τράπεζες που προωθούν τις διασυνοριακές δυνατότητές της για να αξιοποιήσουν την πρωτοβουλία Belt and Road του Προέδρου Xi Jinping.
Η πρωτοβουλία, που παρουσιάστηκε το 2013, αποσκοπεί στην ενίσχυση των παγκόσμιων φιλοδοξιών της Κίνας για την επένδυση των υποδομών και εμπορικών δεσμών μεταξύ της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και πέραν αυτής.
"Βλέπουμε ολοένα και περισσότερους πολυεθνικούς πελάτες που επωφελούνται από την Belt and Road, κυρίως μέσω της προμήθειας σε έργα, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις του βιομηχανικού τομέα", ανέφερε η Christine Lam, διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup για την Κίνα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι και οι HSBC Holdings, Standard Chartered και Credit Suisse έχουν επίσης προωθήσει τις διασυνοριακές δραστηριότητες και υπηρεσίες διαχείρισης χρηματικών διαθεσίμων για να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες των Belt και Road.
Η Κίνα είναι μία από τις οκτώ ασιατικές αγορές που παράγουν εισοδήματα αξίας 1 δισ. δολαρίων για τη Citigroup.
Η τοπική μονάδα της τράπεζας σημείωσε πέρυσι κέρδη περίπου 770 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας πτώση 10,5%, μετά την πώληση της συμμετοχής της στην Guangfa Bank.
Η Citigroup έχει τραπεζικές σχέσεις με περισσότερο από το 80% των εταιρειών που εντάσσονται στο Fortune 500 στην Κίνα, δήλωσε η Lam, και παρέχει υπηρεσίες σε 58 αγορές.
Τον Φεβρουάριο, η Citigroup έγινε η πρώτη τράπεζα με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία εξασφάλισε την άδεια να ενεργήσει ως πρακτορείο διακανονισμού ομολόγων στη διατραπεζική αγορά ομολόγων της Κίνας, επιτρέποντας στην τοπική της μονάδα να ανταγωνιστεί μαζί με την Deutsche Bank και την BNP Paribas στην αγορά ομολόγων ύψους 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης