Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μία ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν θα επηρέαζε αρνητικά τη Β. Κορέα

Ρωσία: Μία ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν θα επηρέαζε αρνητικά τη Β. Κορέα
Ο ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, Vassily Nebenzia, τόνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη απέναντι στην παγκόσμια διπλωματία
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα (22/9) ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vassily Nebenzia, αναφορικά με την πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, τονίζοντας μία τέτοια εξέλιξη θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη απέναντι στην παγκόσμια διπλωματία και θα έστελνε «λανθασμένο μήνυνα» στη Βόρεια Κορέα.
Συγκεκριμένα, ο Nebenia, ο οποίος βρίσκεται στη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών για τη μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, δήλωσε ότι «το Ιράν συνδέεται άμεσα με τη Βόρεια Κορέα» εξηγώντας εν συνεχεία ότι «αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την πυρηνική συμφωνία, αυτό θα ήταν το χείροτερο μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε στην Πιονγιάνγκ».
Παράλληλα, αποκάλεσε τη συμφωνία με το Ιράν ένα «σύμβολο θριάμβου της πολύπλευρης διπλωματίας», καθώς αποτελεί παράδειγμα ότι ακόμα και τα πιο περίπλοκα διεθνή ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετή πολιτική βούληση.
«Πρόσφατα, έχουμε δει ανεύθυνες, μονομερείς προσπάθειες να εκτροχιάσουμε αυτή τη σημαντική συλλογική συμφωνία», σχολίασε ο ρώσος αξιωματούχος, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του ότι «η λογική θα επικρατήσει» και η συμφωνία θα παραμείνει ανέπαφη και θα εφαρμοστεί πλήρως.
Αναφορικά με το ζήτημα της κορεατικής χερσονήσου, ο Nebenzia προειδοποίησε ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή, τονίζοντας την ανάγκη διπλωματικών προσπαθειών για να σταματήσει η κρίση.
«Είναι ώρα να ξεκινήσουμε, δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο και να περιμένουμε να επικρατήσει η λογική της αντιπαράθεσης», καταλήγει ο ρώσος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης