Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΙAΣΩ: Κέρδη ύψους 3,59 εκατ. ευρώ στο α' 6μηνο του 2014

ΙAΣΩ: Κέρδη ύψους 3,59 εκατ. ευρώ στο α' 6μηνο του 2014
Τα κέρδη της μητρικής αυξήθηκαν στα 5,20 εκατ. ευρώ
Καθαρά κέρδη μετά από φόρους και μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής rebate & clawback, ύψους 3,59 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ο όμιλος ΙΑΣΩ.
Αντίστοιχα, τα κέρδη της μητρικής αυξήθηκαν στα 5,20 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Κύκλος εργασιών:
Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 13,3% και ανήλθε σε € 68,16 εκ. και σε επίπεδο μητρικής παρουσίασε αύξηση κατά 5,9% και ανήλθε σε € 35,47 εκατ.
Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσιάζει μικρότερη αύξηση και ανήλθε στα € 64,38 εκατ. ενώ ο αντίστοιχος της μητρικής εμφανίζεται στα ίδια επίπεδα αφού ανήλθε στα € 33,34 εκατ.

Μικτά κέρδη/ζημιές:
Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα μικτά κέρδη του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 48,1% και ανήλθαν σε € 17,06 εκ. και της μητρικής παρουσίασαν αύξηση κατά 19,2% και ανήλθαν σε € 10,80 εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα μικτά κέρδη του ομίλου παρουσίασαν μικρότερη αύξηση και ανήλθαν στα € 13,29 εκατ. και τα αντίστοιχα της μητρικής παρουσίασαν μικρή μείωση αφού διαμορφώθηκαν στα € 8,67 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA):
Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 3,3% και ανήλθαν στα € 18,92εκ. και μεγαλύτερη αύξηση κατά 19,4% στο επίπεδο της μητρικής που ανήλθαν στα € 12,41εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν μείωση αφού διαμορφώθηκαν στα € 15,14 εκατ., τα αντίστοιχα της μητρικής κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι αφού διαμορφώθηκαν στα € 10,29 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT):
Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 3,9% και ανήλθαν σε € 13,45 εκ. και της μητρικής παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 25,8% και ανήλθαν στα € 10,03 εκατ..
Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν στα € 9,68 εκατ. και τα αντίστοιχα της μητρικής παρουσίασαν ελάχιστη μείωση αφού διαμορφώθηκαν στα € 7,90 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων:
Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 7,2% και ανήλθαν στα €10,04 εκατ. και της μητρικής παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 48,9% και ανήλθαν στα € 9,19 εκατ. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου παρουσίασαν και διαμορφώθηκαν στα €6,26 εκατ. και τα κέρδη της μητρικής αυξήθηκαν και έφτασαν στα € 7,06 εκατ.

Κέρδη / (ζημιές) μετά από φόρους:
Προ της εφαρμογής των μηχανισμών επιστροφής Rebate & Clawback, τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2,3% και διαμορφώθηκαν στα € 6,39 εκ. και της μητρικής παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 82,2% και ανήλθαν στα € 6,77 εκατ.

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε: «Εγκρίναμε και δημοσιεύσαμε για μια ακόμα φορά αποτελέσματα, αξιόλογα αποτελέσματα, αν συνεκτιμηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν οι επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας καθώς και το πλαίσιο γενικότερα της Ελληνικής οικονομίας. Εργαστήκαμε όλους αυτούς τους μήνες του 2014 επίπονα και συχνά στα όρια των δυνατοτήτων μας, για να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας. Σχέδια, που στόχευαν κυρίως στη διατήρηση αλλά και στην επαύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων ασθενών με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δυστυχώς όμως και πάλι τα αποτελέσματα αυτά απομειώθηκαν λόγω των προβλέψεων για περικοπές από την αυθαίρετη και αναγκαστικού χαρακτήρα επιβολή μέτρων μείωσης των τιμολογήσεων που θα κάνουμε στον ΕΟΠΥΥ. Τιμολογήσεων, που γίνονται με όρους και τιμές που ορίζει ο ΕΟΠΥΥ και το Ελληνικό Δημόσιο και περικοπές που γίνονται με τους μηχανισμούς rebate και claw-back των οποίων τα ακριβή ποσοστά δε γνωρίζουμε αθροιστικά. Περικοπές, που θα είναι ελάχιστες ή και μηδενικές αν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τις ελεγκτικές εταιρείες για το 2013, αν τιμωρηθούν οι παραβαίνοντες τους κανόνες και ιδίως αν εφαρμοστούν οι έλεγχοι σε πραγματικό χρόνο. Έλεγχοι, που έχουν θεσμοθετηθεί από τον Ιούλιο του 2013 αλλά καθυστερούν. Έλεγχοι, που αναγκαστήκαμε να προτείνουμε όταν κατέστησαν ως η έσχατη λύση για να καθαρίσει το τοπίο και ιδίως να μπουν σε τάξη τα ζητήματα των προϋπολογισμών και των χρεών του ΕΟΠΥΥ. Χρεών του ΕΟΠΥΥ, που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο λειτουργίας του και χρεών που κληρονόμησε ο ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία παρά τις διάφορες υποσχέσεις δεν έχουν τακτοποιηθεί. Έχουμε την ελπίδα ότι οι έλεγχοι του 2013 θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έχουν υπερβεί τις συμφωνίες και ότι θα λειτουργήσει ο μηχανισμός ελέγχων σε πραγματικό χρόνο που είναι και ο πλέον αποτελεσματικός. Με αυτή την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα ευοδωθούν οι κόποι μας, όλοι εμείς που απαρτίζουμε την οικογένεια ΙΑΣΩ συνεχίζουμε τις προσπάθειες που είναι επικεντρωμένες στους στόχους που προαναφέρθηκαν αλλά και στους ακόλουθους:
Η ενίσχυση της σχέσης με τους ιατρούς, βελτιώνοντας από κοινού το κύρος, την αποτελεσματικότητα και την προσφορά προς τους ασφαλισμένους και την κοινωνία. Ο πρόσθετος εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας. Η ανάπτυξη υπηρεσιών που θα ενσωματώνουν νέες τεχνικές της ιατρικής επιστήμης. Η αναζήτηση ευκαιριών για κάθε είδους νέες αγορές. Η ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας και η μείωση του δανεισμού του Ομίλου και το κόστος από αυτόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης