Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δύο προσφορές GFP-ΟΠΑΠ και Intralot υποβλήθηκαν για το ιπποδρομιακό στοίχημα - Στις 23/9 ανοίγουν οι προσφορές

Δύο προσφορές GFP-ΟΠΑΠ και Intralot υποβλήθηκαν για το ιπποδρομιακό στοίχημα - Στις 23/9 ανοίγουν οι προσφορές
Υποβλήθηκαν ως αναμενόταν δύο προσφορές για το ιποοδρομιακό στοίχημα...
(upd)Δύο προσφορές υποβλήθηκαν για το ιπποδρομιακό στοίχημα στον διαγωνισμό που έληγε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου του 2014.
Προσφορές υπέβαλλαν η GFP - ΟΠΑΠ και η Intralot και με βάση αποχρώσες ενδείξεις - όχι αποδείξεις - η προσφορά των GFP - OΠΑΠ είναι καλύτερη από την αντίστοιχη της Intralot.
Οι προσφορές θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 14:30 το μεσημέρι.
Με βάση την διαδικασία σε πρώτη φάση θα κριθεί αν οι προσφορές είναι εναρμονισμένες από τον διαγωνισμό και εν συνεχεία θα αξιολογηθούν οι προσφορές.


Νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Σήμερα 19 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει τις προσφορές για τον διαγωνισμό του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Το σχήμα Global Family Partners σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ κατάφεραν επιτυχώς να ακυρώσουν τον διαγωνισμό….στον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ….διαπραγματευόταν με την Intralot για 5,25 εκατ ευρώ.
Η κίνηση ματ ήταν προφανώς η απόφαση της GFP με τον ΟΠΑΠ να υποβάλλουν εγγυητική επιστολή 40 εκατ ευρώ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, εξέλιξη που προφανώς υποχρέωσε το ΤΑΙΠΕΔ να επαναξιολογήσει τον διαγωνισμό.
Δεν μπορούσε να κατακυρώσει τον διαγωνισμό στην Intralot γιατί τα 5,25 εκατ της προσφοράς της, που ήταν υπερβολικά χαμηλή.
Ταυτόχρονα ήταν λανθασμένη η διαδικασία αξιολόγησης και της προσφοράς του GFP…καθώς θεωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα.
Το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως δεδομένη την εγγυητική επιστολή των 40 εκατ ακύρωσε τον διαγωνισμό.
Έτσι λοιπόν ο νέος διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου, σήμερα δηλαδή στις 12 το μεσημέρι.
Με βάση τα δεδομένα, το σχήμα GFP – ΟΠΑΠ ξεκινάει με τιμή εκκίνησης στον διαγωνισμό 40 εκατ και με βάση ισχυρές ενδείξεις, το τίμημα θα αυξηθεί περαιτέρω.
Το GFP είναι διατεθειμένο να κερδίσει το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Η Intralot ξεκινάει με στρατηγικό μειονέκτημα για δύο λόγους
1)Υπέβαλλε προσφορά 5,25 εκατ που υπολείπεται 34,75 εκατ έναντι της ελάχιστης προσφοράς της GFP – ΟΠΑΠ.
2)Αν αποφασίσει η Intralot να ανεβάσει το τίμημα, ας υποθέσουμε 40 εκατ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί στην αρχική διαδικασία υπέβαλλε προσφορά μόνο 5,25 εκατ.
Θα θεωρηθεί δηλαδή ότι προσπάθησε να πάρει έναντι υπερβολικά χαμηλού τιμήματος το ιπποδρομιακό στοίχημα εις βάρος των συμφερόντων του κράτους.
Το ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε θυμίζουμε στην απόφαση να ακυρώσει τον διαγωνισμό κρίνοντας ως μη συμφέρουσα την προσφορά της Intralot.
Με βάση ορισμένες διαρροές, που ωστόσο αξιολογούνται αν είναι ακριβείς ή αν εμπεριέχουν σκοπιμότητες παραπλάνησης, η Intralot θα ανεβάσει το τίμημα στα 25 με 26 εκατ ενώ θα τροποποιήσει και τις παρελθούσες ρήτρες που είχε θέσει ανεβάζοντας «πλασματικά» το τίμημα στα 56,28 εκατ.
Να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν δέχθηκε την επιχειρηματολογία της Intralot για συνολικό τίμημα 56,28 εκατ αλλά μόνο τα 5,25 εκατ.
Οι διαρροές για 25-26 εκατ ίσως είναι παραπλανητικές όταν η Intralot γνωρίζει ότι η κατώτερη τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό είναι τα 40 εκατ του GFP.
Μεταξύ των στοιχείων που αξίζουν σχολιασμού είναι ότι ενδιαφέρον για την επένδυση της GFP στην Ελλάδα έδειξε και ο πρίγκιπας Παύλος υιός του πρώην Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό σχήμα της Global Family Partners.
Υπενθυμίζεται ότι το GFP διοικείται από τον N. Albinus και στηρίζεται σε μια ομάδα ισχυρών οικογενειών, που διαχειρίζονται προσωπικές περιουσίες όπως ο πρίγκιπας Παύλος.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 00:12 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης