Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Φύλακας Άγγελος» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι το ίδιο το υπουργείο - Πως η ΔΕΗ γίνεται ο ρυθμιστής της υπόθεσης

«Φύλακας Άγγελος» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι το ίδιο το υπουργείο - Πως η ΔΕΗ γίνεται ο ρυθμιστής της υπόθεσης
Η Περιφέρεια Αττικής και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος αποκαλύπτουν το νομοθετικό παρασκήνιο που τους δένει τα χέρια…
(upd)«Φύλακα Άγγελο» έχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και δεν είναι άλλος από το νομοθέτη δηλαδή το αρμόδιο υπουργείο και η φυσική  ηγεσία που κάνει τα πάντα για το… καλό της χώρας.
Η είσοδος των κινητών τηλεφωνικών υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά στις αρχές του 1990 ήταν μια θετική εξέλιξη για τους καταναλωτές.
Το πρόβλημα όμως ήταν οι κεραίες των εταιρειών που  εμφανίσθηκαν σαν «μανιτάρια» στις ταράτσες των πολυκατοικιών για την καλύτερη επικοινωνία των χρηστών.
Οι Έλληνες λάτρεις της κινητής τηλεφωνίας έχουν έως δύο κινητά ο καθένας αλλά όλοι πασχίζουν οι κεραίες να είναι μακριά από τα κεφάλια τους.     
Η κα Ν.Π. (τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεση του www.bankingnews.gr) έχει συγκεντρώσει 300 υπογραφές κατοίκων της Κυψέλης που απαιτούν να κατέβει η κεραία από την πολυκατοικία επί της οδού Βρύαντος 35.
Η κα Ν.Π. με πολύ υπομονή και αρκετά έξοδα εξασφάλισε δικαστική απόφαση που… ανοίγει το δρόμο για την  κατεδάφισή της.
Με εξώδικη - αίτηση - δήλωση - πρόσκλησή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που αποτελεί ένα «γρανάζι»  του κράτους, το οποίο όμως παραμένει ανενεργό και χωρίς εξουσία διότι η διοίκηση δηλαδή το κράτος που νομοθετεί είναι έτοιμο να δώσει νόμιμη… ομπρέλα προστασίας στις εταιρείες που την χρειάζονται.
Τα νομοθετικά τερτίπια είναι ικανά να βάλουν στο «ψυγείο» δικαστικές αποφάσεις.  
Η ενδιαφερόμενη στη δική μας περίπτωση έχει στα χέρια της απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με αριθμό 76/2004 που έκρινε τελεσιδίκως ότι η εν λόγω κεραία κινητής τηλεφωνίας είναι αυθαίρετη και παράνομη.
Η απόφαση επιδόθηκε με δικαστικό κλητήρα και ο αριθμός επίδοσης ήταν ο 14.038 η οποία παραλήφθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στα μέσα Ιούλιου και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει απάντηση στην ενδιαφερόμενη και κυρίως δεν υλοποιεί την απόφαση του Δικαστηρίου.
Στο σημείο αυτό έρχεται ο νομοθέτης λαμβάνοντας θέση υπέρ των εταιρειών που στην ουσία καταργεί το δικαίωμα του πολίτη να βρει το δίκιο του ακόμη και όταν στα χέρια του έχει δικαστική απόφαση.
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 31  του Ν.4053/2012 το οποίο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 126 του Ν.4249/2014, οι οποίες θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούσες μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης άδειας ή την αιτιολογημένη απόρριψη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.
Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργος  Καραμέρος δήλωσε στο www.bankingnews.gr ότι η Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί να αξιοποιήσει τα θεσμικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία χωρίς όμως κάποιοι «τυχεροί» να σηκώνουν το βάρος των ηλεκτρομαγνητικών  πεδίων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος προτείνει μια θεσμική λύση η οποία έχει ως βάση τον ρευματοδότη της κεραίας. Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν ανάλογα θέματα μπορούν να καταθέτουν στην αρμόδια διεύθυνση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας αίτημα με σκοπό να ερευνηθεί ο τρόπος ηλεκτροδότησης της κεραίας.
Το κόστος ανέρχεται σε 100 ευρώ ενώ τα χρήματα επιστρέφονται στην περίπτωση που η εγκατάσταση είναι παράνομη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, ρεύμα μπορεί να δοθεί μόνο από χώρους που είναι χαρακτηρισμένα ως γραφεία ή καταστήματα σε άλλη περίπτωση η ηλεκτροδότηση είναι παράνομη και η ΔΕΗ πρέπει να κόψει την παροχή ρεύματος.  
Με αυτό τον απλό τρόπο μπορείτε να γυρίσετε στο OFF την κεραία κινητής τηλεφωνίας και να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Πρώτη ενημέρωση: 08:13, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης