Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα Makro πάνε... Σκλαβενίτη - Τα σχέδια και η αποχώρηση του γερμανικού Ομίλου από την ελληνική αγορά - Τι αναφέρει η Grivalia

tags :
Τα Makro πάνε... Σκλαβενίτη - Τα σχέδια και η αποχώρηση του γερμανικού Ομίλου από την ελληνική αγορά - Τι αναφέρει η Grivalia
Tι απαντά η Grivalia για τα ακίνητα της Makro
(upd)Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η εξαγορά της γερμανικής εταιρίας Makro Cash από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Σκλαβενίτης θα αποκτήσει την ελληνικές δραστηριότητες της Makro Cash & Carry η οποία και αποχωρεί από την ελληνική αγορά, ενώ ήδη έχει συμφωνήσει με την Grivalia για την απόκτηση των ακινήτων της γερμανικής αλυσίδας και την μακροχρόνια μίσθωση τους.
Μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την Grivalia σήμερα.
Η Makro σήμερα διαθέτει στην χώρα μας 12 καταστήματα, οι πωλήσεις σε ετήσια βάση ξεπερνούν τα 300 εκατ ευρώ, ενώ οι συσσωρευσμένες της ζημιές αγγίζουν τα 22 εκατ ευρώ.
Πρόκειται για την δεύτερη σημαντική εξαγορά της Σκλαβενίτης, καθώς είχε προηγηθεί η απόκτηση του 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης (το ποσοστό κατείχε η Βερόπουλος), μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που σηματοδοτεί τόσο την επέκταση της εκτός Αθηνών όσο και την είσοδο της στην χονδρική πώληση.
Η Σκλαβενίτης έχει 110 καταστήματα στην Αθήνα και κανένα στην επαρχία, ενώ έχει προγραμματίσει να ανοίξει το πρώτο κατάστημα εκτός Αθηνών στην Κόρινθο το 2015. Το 2013 ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 1,19 δισ. ευρώ έναντι 1,23 δισ. ευρώ το 2012 και τα κέρδη της μετά από φόρους ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,24 εκατ. ευρώ το 2012. Το σύνολο των υποχρεώσεών της ανήλθε σε 599,42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35,28 εκατ. ευρώ ήταν βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ (η «Εταιρεία») ανακοινώνει σε συνέχεια ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων τα οποία έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες ότι δεν έχει διεξάγει συζητήσεις με τη «Makro Cash & Carry» ή τη μητρική της με σκοπό την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων της.
Η Εταιρεία στα πλαίσια του επενδυτικού της προγράμματος και σε συνέχεια της πρόσφατης Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη καθώς και με άλλους Ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους για την απόκτηση ακινήτων.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση επίτευξης τελικής και οριστικής συμφωνίας, η Εταιρεία θα προβεί ως οφείλει στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό βάσει της ισχύουσας χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης