Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

CPI: Eπιστροφή στα κέρδη στο γ' 3μηνο του 2014 - Διαμορφώθηκαν σε 33 χιλ. ευρώ

tags :
CPI: Eπιστροφή στα κέρδη στο γ' 3μηνο του 2014 - Διαμορφώθηκαν σε 33 χιλ. ευρώ
Ανοδική πορεία και στα EBITDA, τα οποία ανήλθαν σε 253 χιλ. ευρώ έναντι 191 χιλ. ευρώ αυξημένα κατά 32%
Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του πρώτου 3μήνου της τρέχουσας χρήσης (1/7/2014-30/9/2014) η διοίκηση της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συνεχίζει στην πορεία της χρήσης που έκλεισε στις 30/6/2014. Σε επίπεδο 3μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 33 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 15 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό 3μηνο.
Ανοδική πορεία και στα EBITDA, τα οποία ανήλθαν σε 253 χιλ. ευρώ έναντι 191 χιλ. ευρώ αυξημένο κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, συνεχίζοντας έτσι την βελτίωση στην λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας.
Παρόλο που τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν οριακή μείωση και διαμορφώθηκαν σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξήθηκε η συμμετοχή των υπηρεσιών στο σύνολο των εσόδων από 31% σε 36% ως αποτέλεσμα της στρατηγικής ενασχόλησης στον τομέα αυτό.
H μικτή κερδοφορία της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 804 χιλ. ευρώ έναντι 957 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο.
Η διαφορά αυτή οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους.
Τέλος συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος σε επίπεδο 3μήνου μειώθηκε σε ποσοστό 6% καθώς διαμορφώθηκε σε 3 εκατ. ευρώ έναντι 3,19 εκατ. ευρώ στις 30/6/2014.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο επιχειρησιακός διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε:
Σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον συνεχίζουμε να είμαστε κερδοφόροι διατηρώντας την μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας και την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας σε στρατηγικές αγορές. Με στόχο την συνεχή βελτίωση στην υποστήριξη των πελατών πιστεύουμε πως η πορεία αυτή θα συνεχισθεί.
H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών.
Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors).
Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης